A disznótor fesztivál jó alkalom volt a személyes találkozásra

Szakképzésről, vadkárról, táborról és utakról is beszélgettek

(0 Szavazat)42 megjelenítés

A Korondi Polgármesteri Hivatal második alkalommal szervezte meg az Ízig – vérig disznótor fesztivált február 4-én, szombaton a község központjában. A kora reggeli órákban összegyűlt csapatok egy-egy disznót dolgoztak fel a nap folyamán. A fesztivál jó alkalom volt a találkozásra és a kötetlen beszélgetésre.

Katona Mihály polgármester meghívásának eleget téve a fesztiválra ellátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke is, aki a megnyitón köszöntötte a jelenlévőket.

– Érdemes visszajárni Korondra! Van kihívás, de van jókedv is! Jókedvvel minden problémát meg tudunk oldani, keressük a mosolygós megoldásokat! – hangsúlyozta a megyeelnök köszönetét fejezve ki a polgármesternek és lelkes csapatának, valamint a falvak közösségeinek.

A benevezett csapatok között voltak a Korondi szakközépiskola tanárai is, akikkel a szakképzésről, a faipari szak tankönyveinek magyar nyelvű fordításáról egyeztettünk. Örülök a vállalásnak, hogy a korondi tantestület a Sóvidék kistérséggel és a megyei tanáccsal együttműködve kész lefordítani a hat tankönyvet, hogy a faipari szak fejlődni tudjon.  Az a javaslat is elhangzott, hogy a korondi háztartási hulladékátrakó állomás helyett a már megépített részen tanműhelyt hozzunk létre. A témával kapcsolatosan zajlik a konzultáció.

A helyszínen arról is beszélgettek, hogy Hargita és Heves megye együttműködése keretében, a Korond-Szűcs művész-alkotó tábort valósítsák meg. Továbbá a közbirtokosság tagjaival és a vadászokkal is egyeztetett Borboly Csaba a vadkárok ügyében, akik hetente fognak tájékoztatást küldeni a felmerülő problémákról, adott helyzetről.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is az Abásfalvi Cigányzenekar felelt a jó hangulatért.

„Az Abásfalva-Keményfalva útszakasz is fontos! Dolgozzunk együtt! Mindenki ahogy tud ezért az útért!” – írja közösségi oldalán a megyeelnök a disznótor fesztiválról készült bejegyzésében.

Csíkszereda, 2017. február 5.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774