A csíkszentmártoni szakképzést támogatta Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)37 megjelenítés

A csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Szakközépiskolának nyújtott támogatást Hargita Megye Tanácsa az ifjúsági programja révén. A november 25-i ünnepségen a Tivai-szakácsok új üstöket és szeneskályhákat vehettek át az iskola udvarán. A Tivai Konyha című pályázat által a diákoknak egy felszerelt tankonyhában nyílik lehetőségük a gyakorlati oktatás elsajátítására. A támogatás a megyei tanács térségi szakoktatás fellendítését elősegítő stratégiájának része. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az ünneplő fiataloknak kifejtette, folyamatosan együttműködnek a helyi önkormányzattal, a közbirtokosságokkal és a lakossággal annak érdekében, hogy újabb fejlesztések valósuljanak meg Alcsíkon.

– Gratulálok a diákoknak és az oktatóknak a sikeres pályázathoz, a helyi fiataloknak köszönhetően az iskolának nemcsak jelene, hanem jövője is van, és ebben mindenkinek szerepe van – mondta a megyeelnök hangsúlyozva a helyiek összefogását és szerepét a fiatalok itthon tartása érdekében. – Akkor érhetünk el eredményeket a szakoktatás terén, ha az érdekeltek összefognak, az iskola megfelelő teret biztosít annak érdekében, hogy a fiatalok szakmát tanulhassanak, hiszen igény van rá. Meg kell látnunk azt a lehetőséget, amelynek révén a vendéglátásban jó szakembereket képezve turistákat csalogathatunk ide – tette hozzá Borboly Csaba hangsúlyozva, hogy a szülőknek és a tanulóknak is meg kell látniuk a lehetőséget abban, ha a gyermek szakmát tanul, segítve a fiatalokat az itthon boldogulásban.

Alcsíkon a szakképzés jövőjéről való közös gondolkodás nem új keletű, legutóbb egy héttel ezelőtt a Tivai Nagy Imre Szakközépiskolában kialakítandó alcsíki tangazdaság lehetőségéről egyeztetett a megyei tanács, a helyi önkormányzatok, a közbirtokosságok és helyi gazdasági szereplők, mivel meggyőződésük, hogy az jelentős hatással lenne a térség fejlődésére.

Csíkszereda, 2015. november 25.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774