A Csíki- és Gyergyói-medencében is jelentősek az árvíz okozta károk

Helyi önkormányzatokkal konzultál Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)43 megjelenítés

Csík- és Gyergyó- térségi polgármesterekkel találkoztak Hargita Megye Tanácsának munkatársai csütörtökön, július 14-én a csíkkarcfalvi vendégházban, azt követően, hogy a megyei tanács segítséget kért a kormány sürgősségi alapjából az árvízkárok rendezésére. A kiutalt közel 10,7 millió lejből a települések önkormányzatai rendezhetik a keletkezett károkat. 

Ugyan sürgősségi pénzről van szó számos iratot kell előkészíteni, ebben kíván segítséget nyújtani a megyei tanács. Miután tegnap Korondon találkoztak az udvarhelyszéki polgármesterekkel ma a csíki és gyergyói térség polgármesterei tehették fel kérdéseiket Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnökének, Becze István és Dajka Tünde megyei tanácsosoknak, valamint a megyei tanács illetékes munkatársainak. A megyeelnök felhívta az önkormányzati vezetők figyelmét, hogy a kapott támogatásokat figyelmesen kell elkölteni, ugyanis ezt helyreállításra kapták, a további munkálatok költségeit, amennyiben erre szükség lesz, más forrásból kell fedezni.

– Igyekszünk minden segítséget megadni a településeknek, miután a megyei tanács munkatársai a sürgősségi esetek felügyelőségével felmérték a keletkezett károkat most a kapott támogatásokat az önkormányzatok kell a leghatékonyabban elköltsék. A legtöbb kár a hidakban és az utakban keletkezett, ezek rendbetétele pedig minél rövidebb idő alatt kell megtörténjen – tette hozzá Borboly Csaba.
A megyei utakon első felmérésre mintegy 11 millió lej értékben keletkezett kár, az erre letett igénylést a kormány várhatóan a napokban bírálja el.

Csíkszereda, 2016. július 14.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774