A borszéki wellness központ idén elkészülhet

Egymillió lej még hiányzik a beruházás befejezéséhez

(0 Szavazat)35 megjelenítés

Több gyergyószéki beruházás mellett Borszéken az épülő wellnessközpontot is megtekintették május 6-án, szerdán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Ion Proca prefektus. 

A kezelőközpont évek óta épül, 2011-ben kezdték el a projektet. Sajnos a kezdeti lendület után elapadtak a kormányforrások. Jelenleg a beruházás 76 százaléka van kész, az építkezési munkálatok azonban már csaknem teljesen elkészültek (97 százalék). A belső munkálatok befejezésére és a szükséges bútorzat beszerzésére van szükség, ahhoz, hogy működőképes legyen. Hargita Megye Tanácsa áprilisi rendkívüli ülésén 600 ezer lejt hagyott jóvá a jövedelemadóból befolyt összegek hat százalékos visszaosztásából. Az összeget a helyi önkormányzat bútorzat vásárlására igényelte.

Az épület egy kezelőbázisnak és egy wellness központnak is helyet ad. Nyáron ezer, télen pedig 700 személyt tud fogadni naponta. Hidroterápiás, elektróterápiás kezelések mellett több , egy sóterem több masszázsterem és mofetta is helyet kapott Bórvizes fürdőzési lehetőség is lesz. A wellness részleg kültéri és beltéri medencével rendelkezik majd, továbbá lehetőség lesz finn- és infraszaunázásra, valamint gőzszaunázásra is.

– Idén elindulhatna a központ működése amennyiben sikerül befejezni a hátra maradt munkálatokat, amelyhez hozzávetőleg még egymillió lej szükséges. Ezek finanszírozására azonban nincs lehetősége a helyi önkormányzatnak ugyanis évente költségvetésének csaknem harmadát jelentő hitelt is törlesztenie kell, amelyre korábban a beruházás finanszírozására volt szükség. A PSD-kormányzás idején nem sikerült összehozni egy társulási szerződést Hargita Megye Tanácsa és Borszék városa között, annak érdekében, hogy a megyei tanács részt vállalhasson a megye egésze számára fontos beruházás befejezésére és működtetésére – tette hozzá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

 

Csíkszereda, 2020. május 7.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774