A bizakodásban segítenek a fúvószenekarok is

Nem veszett el a remény az úzvölgyi temető ügyében

(0 Szavazat)19 megjelenítés

A csíkszentmártoni falunapok alkalmával megszervezett IX. Alcsíki Fúvóstalálkozón gratulált Borboly Csaba a fúvósegyütteseknek vasárnap, június 16-án, megköszönve munkájukat, amit a közösségért végeznek. Hargita Megye Tanácsának elnöke köszönetet mondott a zenekarok fenntartóinak is, valamint az önkormányzati, közbirtokossági, vállalkozói és egyéni adományozóknak, mivel „jó hangszereken játszani pénzbe kerül”.

„Ezek az összegek jó helyre kerülnek, mert lehet, hogy egyéb javaink fogyóanyagok, de a hangszerek értéket jelentenek, és kéznél vannak, amikor a közösség jó hangulatát kell biztosítani” – mondta a tanácselnök. Úgy látja, hogy a települések jól együttműködnek a fúvószenekarok terén is, és ennek az együttműködésnek a folytatására kérte a jelenlévőket.

Az elmúlt napok úzvölgyi történései kapcsán Borboly Csaba arra hívta fel a figyelmet, hogy „nincs veszve semmi”, utalva a Hargita és Neamț megye közti határvitában született bírói ítéletre, amely tíz év pereskedés után született meg, és alapfokon Hargita megyének, ezen belül Gyergyószentmiklósnak ítélt meg több mint hétszáz hektár békás-szorosi területet, annak ellenére, hogy még a város egykori polgármesterének az aláírása is rajta volt a neamțiak javára kiállított jegyzőkönyvben. „Bízom benne, hogy ha a neamțiak fellebbeznek, azzal nem sokat érnek el, és a hétszáz hektárnyi terület Hargita megyében marad, tekintve, hogy az ügy a per tíz éve alatt az ország számos törvényszékét megjárta már” – jelentette ki az elöljáró. Üzent a kételkedőknek, hogy ebben az országban elszántan kell harcolni a legutolsó lehetőségig, ezért a közösség tagjainak egymást kell biztatniuk az úzvölgyi ügyben is. „Akik megpróbálják lekicsinyleni, elbagatellizálni erőfeszítéseinket, Pató Pál-stílusban hozzáállni, azokat szóban csipkedjük meg!” – javasolta a tanácselnök kifejezve bizakodását az úzvölgyi temető ügyének rendezésében.

Csíkszereda, 2019. június 15.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774