A biokulturális sokféleség megőrzése hozzáadott értéket jelenthet

Borboly Csaba a digitális oktatás ügyében is felszólalt a Régiók Bizottságában

(0 Szavazat)28 megjelenítés

Közvetlen finanszírozási programokat kért a helyi és regionális önkormányzatok számára Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, hangsúlyt fektetve a regionális különbségekre, a Régiók Európai Bizottsága Környezetvédelmi, éghajlatváltozás és energiaügy (ENVE) szakbizottságának szeptember 9-én, online tartott ülésén. Felszólalásában a tanácselnök azt is kiemelte, hogy fontos kérni a válság utáni támogatási programban történő, digitális oktatáshoz kapcsolódó beruházások felvételét.

A szakbizottsági ülésen többek között szó volt a gazdaság körforgásos bővítéséről, a fenntartható fejlődésről, biológiai sokféleségről, oktatásról, munkaerő-átképzésről és továbbképzésről. Borboly Csaba a gyűlésen kifejtette, hogy a helyi és regionális önkormányzatok képviselői révén támogatják az állami és magánszféra közötti együttműködést, mivel ez elengedhetetlen a gazdaság fejlesztéséhez.  Viszont a Bizottságnak is támogatnia kell ezt, akár azáltal, hogy a programjaiban nagyobb teret enged az ilyen típusú partnerségeknek.
A fenntarthatóság szükségességét is megemlítette Hargita Megye Tanácsának elnöke.
– A helyi termékek fenntartható módon támogathatják a helyi és regionális gazdaságot, ösztönözhetik a helyi lehetőségek kiaknázását és elősegíthetik a gyakran elhanyagolt régiók imázsának javítását – fejtette ki.
A különböző módosító indítványok között a biológiai sokféleségről szóló előterjesztés is napirendre került, amelynek kapcsán szintén felszólalt Borboly Csaba megyeelnök:
– A regionális kormányoknak, városoknak, más helyi hatóságoknak fontos szerepük van a biológiai sokféleség megőrzésében, helyreállításában, ezáltal megerősödhetnek a biokulturális sokféleségben rejlő lehetőségek. A biokulturális sokféleség megőrzése hozzáadott értéket jelenthet a helyi közösségek szempontjából.
A fenntartható fejlődéshez is nagyban hozzájárulnak a helyi ökoszisztémákkal szoros kapcsolatban álló helyi közösségek, és a biokulturális sokféleség hatékony eszköz lehet az Európai Unió fenntarthatósági céljainak elérésében, hangzott el az ülésen.
A Régiók Európai Bizottsága (CoR) hivatalos oldala: https://cor.europa.eu/en
Borboly Csabának a Régiók Bizottságában kifejtett tevékenységéről bővebben az alábbi linken olvashatnak:
https://www.borbolycsaba.ro/tevekenyseg/regiok-bizottsaga/

Csíkszereda, 2020. szeptember 10.
 


[ Nemzetközi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774