A biokulturális sokféleség megőrzése hozzáadott értéket jelenthet

Borboly Csaba a digitális oktatás ügyében is felszólalt a Régiók Bizottságában

(0 Szavazat)23 megjelenítés

Közvetlen finanszírozási programokat kért a helyi és regionális önkormányzatok számára Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, hangsúlyt fektetve a regionális különbségekre, a Régiók Európai Bizottsága Környezetvédelmi, éghajlatváltozás és energiaügy (ENVE) szakbizottságának szeptember 9-én, online tartott ülésén. Felszólalásában a tanácselnök azt is kiemelte, hogy fontos kérni a válság utáni támogatási programban történő, digitális oktatáshoz kapcsolódó beruházások felvételét.

A szakbizottsági ülésen többek között szó volt a gazdaság körforgásos bővítéséről, a fenntartható fejlődésről, biológiai sokféleségről, oktatásról, munkaerő-átképzésről és továbbképzésről. Borboly Csaba a gyűlésen kifejtette, hogy a helyi és regionális önkormányzatok képviselői révén támogatják az állami és magánszféra közötti együttműködést, mivel ez elengedhetetlen a gazdaság fejlesztéséhez.  Viszont a Bizottságnak is támogatnia kell ezt, akár azáltal, hogy a programjaiban nagyobb teret enged az ilyen típusú partnerségeknek.
A fenntarthatóság szükségességét is megemlítette Hargita Megye Tanácsának elnöke.
– A helyi termékek fenntartható módon támogathatják a helyi és regionális gazdaságot, ösztönözhetik a helyi lehetőségek kiaknázását és elősegíthetik a gyakran elhanyagolt régiók imázsának javítását – fejtette ki.
A különböző módosító indítványok között a biológiai sokféleségről szóló előterjesztés is napirendre került, amelynek kapcsán szintén felszólalt Borboly Csaba megyeelnök:
– A regionális kormányoknak, városoknak, más helyi hatóságoknak fontos szerepük van a biológiai sokféleség megőrzésében, helyreállításában, ezáltal megerősödhetnek a biokulturális sokféleségben rejlő lehetőségek. A biokulturális sokféleség megőrzése hozzáadott értéket jelenthet a helyi közösségek szempontjából.
A fenntartható fejlődéshez is nagyban hozzájárulnak a helyi ökoszisztémákkal szoros kapcsolatban álló helyi közösségek, és a biokulturális sokféleség hatékony eszköz lehet az Európai Unió fenntarthatósági céljainak elérésében, hangzott el az ülésen.
A Régiók Európai Bizottsága (CoR) hivatalos oldala: https://cor.europa.eu/en
Borboly Csabának a Régiók Bizottságában kifejtett tevékenységéről bővebben az alábbi linken olvashatnak:
https://www.borbolycsaba.ro/tevekenyseg/regiok-bizottsaga/

Csíkszereda, 2020. szeptember 10.
 


[ Nemzetközi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2023, január»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774