A bérezési törvény alkalmazásáról egyeztettek a munkaügyi miniszterrel

Célzottan, az egyes emberek problémáival való foglalkozásra is képesnek kell lenniük a megyei tanácsoknak

(0 Szavazat)40 megjelenítés

A közalkalmazottak bérezési törvényének alkalmazása körül felmerülő kérdéseket is megvitatták Lia Olguța Vasilescu munkaügyi miniszterrel a megyei tanácsok vezetői és a prefektusok a július 11-i videokonferencián. Mint ismeretes, a megyei tanácsok költségvetését terheli a kormány által kidolgozott és a parlament által megszavazott, a közalkalmazottak bérezésére vonatkozó jogszabály. Még nem egyértelmű, ugyanazon bérekre jogosultak-e az önkormányzatoknak alárendelt intézményekben dolgozó közalkalmazottak, mint az önkormányzatok apparátusában tevékenykedő kollégáik. 

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke megjegyezte, hogy a bérezési törvény megszorító intézkedéseket von maga után, és minden lehetőséget megvizsgálnak annak érdekében, hogy ne legyen szükség nagyszámú leépítésre. A megyeelnök kiemelte, hogy átszervezésre és az apparátus működésének megvizsgálására mindenképp sor kerül, hogy a már megemelt fizetések arányosak legyenek az elvégzett munkával. Ugyanakkor megjegyezte, hogy jelenleg is az általa vezetett hivatalban sok kolléga teljesít erőn felül, hogy rendben menjenek a dolgok a megyében, ennek ellenére még nyitottabbá, még átláthatóbbá kell tenni az intézmény működését, de ami szerinte a legfontosabb: a megyei tanácsnak képesnek kell lennie az egyes emberek problémáit is felvállalni és megoldást találni rájuk.
Hargita Megye Tanácsánál egyébként a középtávú tervek között szerepel egy olyan online rendszer kialakítása, amelyen keresztül a lakosok követhetik az intézményhez lenyújtott különféle kérelmeiket, kérdéseiket, hogy azokkal éppen melyik irodában foglalkoznak, mely hivatalnok asztalán vannak.

Csíkszereda, 2017. július 11.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774