62 program a fiatalokért, több mint húsz településen

Megnyílt az Ifjúság Hete Hargita megyében

(0 Szavazat)55 megjelenítés

Egyhetes rendezvénysorozatot szervezett a fiatalok számára Hargita Megye Tanácsa május 7. és 11. Között, mely a megye több mint húsz településén zajlik. Az eseményt Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsa programokért felelős vezérigazgatóságának vezetője nyitotta meg hétfőn, május 7-én 10 órától a csíkszeredai megyeházán.

– Az ifjúság az igazi érték – kezdte köszöntőbeszédét Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, és hozzátette, évről évre több ráfordítást és nagyobb figyelmet kell szenteni a fiataloknak annak érdekében, hogy felnőttként itthon akarjanak majd helytállni. „Ebben a bizonytalan világban a mi felelőségünk olyan lehetőségeket biztosítani az ifjúságnak, hogy tanulmányaik befejeztével itthon is sikeresek és eredményesek lehessenek” – fejtette ki a megyeelnök.

– Fontos, hogy a fiatalok ki tudják próbálni magukat minél több területen, hogy rájöjjenek, mihez is van adottságuk, és azokra nagyobb hangsúlyt fektetve fejlesszék magukat tovább, hisz így lehetnek garantáltan sikeres felnőttek – mondta Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, és kiemelte azt is, az ifjúság sikere egész Székelyföld sikere, ezért is törekszenek arra, hogy a megye minél több programjába bevonják a helyi fiatalokat.

– Hargita Megye Tanácsa a 2018-as esztendőt az ifjúság éve jegyében igyekszik olyan tartalmakkal megtölteni, ami lehetőséget biztosít fiatal pályakezdő, vagy a művészetek iránt érdeklődő diákoknak, egyetemistáknak a megmutatkozásra. Ezért ebben az évben a megyeháza földszinti kiállítótere átalakul az Ifjúság Terévé – mondta el Iochom Zsolt, Hargita Megye Tanácsának munkatársa és a rendezvénysorozat szerezőcsapatának aktív tagja, majd röviden ismertette a pályázati kiírás lényegét.

A beküldött pályamunkákat Ferencz Zoltán, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ művészeti vezetője, Fülöp József képzőművész, Kassay Péter megyei tanácsos, Székedy Ferenc műkritikus, valamint Iochom Zsolt fényképész értékelte. Az első díjat Siklódy Fruzsina nyerte el, a második helyen Száva Katalin végzett, harmadik lett Bilibok Arnold Loránd és a közösségi oldalon meghirdetett verseny közönségdíját pedig Varga Beáta nyerte el.

A rendezvénysorozat teljes programja és minden hasznos információ itt tekinthető meg.

Csíkszereda, 2018. május 7.


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774