43. Utazás kiállítás

(0 Szavazat)11 megjelenítés

Székelyföld standdal várta az érdeklődőket Hargita, Kovászna és Maros megye Magyarország első számú turisztikai vásárán, a 43. Utazás kiállításon, Budapesten.
Az Utazás kiállítást 2020. február 27. – 2020. március 1. között tartották meg a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A rendezvény középpontjában évről évre az élmények szerzése, a személyes kapcsolatok kialakítása és a látogatók minél szélesebb körű tájékoztatása áll.

Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjén hagyományosan együtt vesz részt a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (Visit Harghita), a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület (Visit Covasna) és a Visit Maros Egyesület. A Székelyföld standot idén is több százan látogatták meg. A 2020-as év újdonsága volt, hogy az eddigi legnagyobb Székelyföld standon helyi turisztikai vállalkozók is helyet kaptak, amelyhez előzetes bejelentkezésre volt szükség, és megtekinthető volt néhány makett, amely a június 1-jén nyíló szejkefürdői Mini Erdély Parkban kap majd helyet.

Hargita megyét közösen népszerűsítette a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, a Gyilkostó Hotel és Étterem, a Septimia Hotels & SPA Resort, a Hotel Filo, a Teke Panzió, a székelyudvarhelyi turisztikai információs iroda, és jelen voltak a Székelyföldi Legendárium munkatársai.

A Székelyföld stand Hargita megyei részét meglátogató érdeklődők többsége az aktív turizmus szerelmese. Leginkább a túrázás, hegymászás, kerékpározás, lovasprogramok, extrém sportok kapcsán kértek információkat, és sokan terveznek többnapos kirándulást április, illetve június és augusztus folyamán. Helyszínek tekintetében leginkább Farkaslaka, Hargitafürdő, Zetelaka és környéke, a Gyimesek és Tusnádfürdő iránt érdeklődtek. A magyarországi turisták körében nagy népszerűségnek örvendenek a hargitafürdői mofetták, a Jézus Szíve kilátó, a Madarasi Hargita és a parajdi sóbánya. Óriási kereslet mutatkozott a turisztikai-, és az egyszerű túratérképek iránt, valamint pozitív visszajelzések érkeztek a Visit Harghita applikáció és weboldal hasznosságát illetően, amely a vendégek elmondása szerint nagyban megkönnyíti az utazások megtervezését. A Visit Harghita asztalánál lévő kiadványok közül az applikáció kínálatát reklámozó füzet, a Hargita megyei Bakancslista és a székelyföldi gasztrotérkép volt a legkeresettebb.

A turisztikai kiállításokon való részvétellel a Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére és támogatásával létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás célja, hogy ismertebbé tegye a megye turisztikai kínálatát, adottságait, bemutassa az újdonságokat, illetve felmérje a piaci igényeket.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774