Építsünk Biztos Jövőt!
vasárnap, 2024. május 26., 12:42:44

A Hargita megyei turizmus fejlesztési lehetőségeiről kérdeztük olvasóinkat

Hargita Megye Tanácsa felmérések, közvélemény-kutatások, honlapon történő...
(0 Szavazat)73 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa felmérések, közvélemény-kutatások, honlapon történő szavazások révén törekszik a megye lakosságának álláspontjának megismerésére, így a turizmus kérdéskörében is, amely a 2012-ben elfogadott Gazdaságfejlesztési Programjának egyik alappillére. 

Október 16–december 16. között szavaztattunk Hargita Megye Tanácsa honlapján, az intézmény aloldalain és facebook-oldalain azzal a kérdéssel, hogy milyen eszközökkel élénkíthető leginkább térségünk turizmusa, és 80 válasz érkezett. A  számot tekintve hangsúlyozzuk, hogy az eredmények nem reprezentatívak. A válaszadók csaknem 40%-a véli úgy, hogy a felsorolt eszközök mindegyikére szükség van, tehát egyaránt szükséges turisztikai népszerűsítő programok szervezése, a fogadási feltételek és turisztikai szolgáltatások javítása, a turizmusban dolgozók hozzáértésének növelése, megyei turisztikai szervezetek kialakítása, nélkülözhetetlen ugyanakkor egy-két nagyobb velumenű turisztikai beruházás megvalósítása is.
A válaszadók számottevő többsége tehát úgy véli, hogy nincs kimondottan egyetlen olyan eszköz, amelynek használata a turizmus élénkítését eredményezné. Sokkal inkább gondolják azt, hogy különböző eszközök együttes alkalmazása vezet a Hargita megyei turizmus megerősödéséhez. A szavazás eredményeinek tükrében kiemelt figyelmet kellene fordítani a nagyobb turisztikai beruházásokra.

Ön szerint milyen eszközökkel élénkíthető leginkább térségünk turizmusa?

 

A következő kérdés, amelyben arra kérjük, szavazzanak, a következő:

Ön szerint Hargita megyében milyen fejlesztésekre lenne leginkább szükség a 2014–2020 közti periódusban?

A kerdőív elérhető itt.