Építsünk Biztos Jövőt!
hétfő, 2024. június 24., 18:29:00

ROP konzultáció

Tisztelt Látogató!

Románia uniós csatlakozása új fejlesztési forrásokat tett elérhetővé a székelyföldi önkormányzatok, civil szervezetek, vállalkozások számára. 2014 és 2020 között, ismét közel 40 milliárd Euró áll majd az ország rendelkezésére.

Nem mindegy, hogy kinek és mire adják ezt a pénzt!

A fejlesztési források lehívásának, a projektek előkészítésének elősegítése céljából Hargita Megye Tanácsa több szintű kommunikációt és konzultációt szervez, valamint folyamatosan elérhetővé teszi jelen oldalon azokat a dokumentumokat, amelyek hasznos, napra kész információkat tartalmaznak a 2014-2020 finanszírozási időszakról.

Ugyanakkor folyamatban van a Központi Fejlesztési Régió 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó fejlesztési stratégiájának kidolgozása. A stratégia tartalmi elemei között szerepel az aktuális helyzet feltárása (társadalmi-gazdasági szempontból, SWOT elemzés) az országos és az európai kontextus elemzése valamint a stratégiai célok és fejlesztési irányvonalak kijelölése. Mostanig beazonosításra kerültek a fejlesztési célkitűzések és a beavatkozások fontosabb célterületei. A stratégia a tervek szerint 6 prioritástengelyt fog tartalmazni. Ezen 6 prioritási tengely tervezetét bocsájtotta az érdeklődők rendelkezésére, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség.

A dokumetumokat az alábbi linkről lehet letölteni:

Kérjük a dokumentumokkal kapcsolatos észrevételeit, javaslatait jutassa el hozzánk, a biztosjovo@hargitamegye.roEzt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre és a Központi Régió Fejlesztési Ügynökség munkatársainak az office@adrcentru.roEzt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre.