Vadkárok Hargita Megyében
szerda, 2024. május 29., 05:26:34

Adomány

Hargita Megye Tanácsa és Vidékfejlesztési Egyesülete ezúton is felkér mindenkit a segítésre, az áldozatok támogatására. Az adományokat a RO23RZBROOOOO60019658387 számlaszámra lehet eljuttatni.

 

 

2017. október 19.

A Hargita megyei tanács rendkívüli ülésén Borboly Csaba megyeelnök bejelentette, hogy az adománygyűjtés érdekében egy bankszámlát is nyitottak, és felkérte kollégáit, a megyei tanácsosokat, hogy legalább 100 lejt adományozzanak fejenként.

Borboly később azt nyilatkozta, azért van szükség az adománygyűjtésre, mert Hargita megyében idén 15 személyt sebesítettek meg a medvék, az áldozatok családjainak pedig szüksége van támogatásra, ugyanis a törvények nem írják elő a kártérítést ilyen esetekre.

http://www.erdely.ma/a-medvetamadasok-aldozatainak-megsegitesere-adomanygyujtesi-akcioba-kezdett-a-hargita-megyei-tanacs/

 

2017. szeptember 21.

Mivel jelenleg az áldozatok semmilyen kártérítést nem kapnak az államtól, Hargita Megye Tanácsa ez esetben is fel kíván lépni az ügyben, akárcsak a medvetámadások problémájában, és a Vidékfejlesztési Egyesülete segítségével gyűjtést szervez az áldozatoknak. Az adományokat a RO23RZBROOOOO60019658387 számlaszámra lehet eljuttatni.

http://hargitamegye.ro/vadkarok/friss-hirek/negy-medve-kiemeleset-hagytak-jova.html

 

2017. szeptember 12.

Idén tíz személyt sebesített meg a medve Hargita megyében, és az áldozatok semmilyen kártérítést nem kapnak az államtól. Mivel ezt nem tartják helyénvalónak, Hargita Megye Tanácsa ez esetben is fellép az ügyben, akárcsak a medvetámadások problémájában, és Vidékfejlesztési Egyesülete segítségével gyűjtést szervez az áldozatoknak. Borboly Csaba megyeelnök közösségi oldalán is felkér mindenkit, hogy adományaival segítse az áldozatokat:

http://hargitamegye.ro/vadkarok/friss-hirek/hargita-megye-tanacsa-gyujtest-szervez-a-medvetamadasok-aldozatainak.html

 

2017. szeptember 3.

„Lassan mindennaposak a medvetámadások a térségben! A héten már ez a második eset, hogy medvetámadás áldozatát keresem fel! Nagyon nincs ez rendben! A július 5-i ígérettől 60 nap telt el és a medveprobléma még azóta sem rendeződött! Ki felel az azóta bekövetkezett emberi sérülésekért, és ki fizet kártérítést a munkaképtelenné váló áldozatoknak? Kérem Önöket és a megyei tanácsos kollégáimat is, jöjjenek javaslatokkal, hogy tudnánk létrehozni egy olyan alapot, amivel a megyében történt medvetámadások áldozatait tudnánk segíteni, addig amíg erre sikerül országos szinten is jogi alapot kieszközölni” – fogalmaz közösségi oldalára közzétett bejegyzésében Borboly Csaba.

http://hargitamegye.ro/vadkarok/friss-hirek/borboly-csaba-reszesuljenek-karteritesben-a-medvetamadasok-aldozatai.html