Beszámoló a Felsőmarosmenti Református Ifjúsági Szórványtáborról

(0 Szavazat)25 megjelenítés

„Ne keltsétek, ne ébresszétek fel a szerelmet, amíg nem akarja.” (Ének 2,7) Ilyen és ehhez hasonló nagy jelentéssel bíró mondatok hangzottak el a tábor keretén belül. A tábor főtémája: Randitól a házasságig vezető út. 

Ezen kívül, mint egy közösség is jobban összerázódtunk és megtanultuk egymást erősíteni és támogatni. Nagyon színes volt a csapatjátékok és foglalkozások palettája, mindenki megtalálta a kedvére való programot.  Szeptember 5-én tettünk egy kis kitérőt Brassóba, amikor is meglátogattunk az Óvárost, ahol az egyik fő attrakció a szász evangélikus Fekete Templom volt. A tábor nagy része a Csomakőrösön, a Debreczi Panzióban és területén volt lebonyolítva. Többek között meglátogattuk a híres székely utazó és nyelvész, Körösi Csoma Sándor emlékszobáját, valamint a kovásznai magyar írónő Ignácz Rózsa egykori otthonát. Végezetül köszönjük szépen Hargita Megye Tanácsa nagylelkű támogatását ennek a csodálatos hétnek a megvalósításában.

(Koppándi Timea, Vieru Adriene, Pop Áron, Benedek Áron, Böythe Máté)

Hála. Ez az első szó, amely leginkább jelen van gondolatainkban. Hála elsősorban a gondok nélküli ide útért, Csomakőrösre, a Kőrös-patak partján otthont adó kis faluba, amely rövid idő alatt a szívünkhöz nőtt.

Már első nap 2 csoportra oszlottunk: az „egyesek” és a „kettesek” így megosztva a házimunkát és a csoportunkat érintő feladatokat is. Ugyanakkor a csoporton belül, a hét témáját boncolgattuk, amely a párválasztásra nézve, kissé átfogalmazva „az érdeklődéstől az elköteleződésig” volt.

Estéinket társasjátékozással, karaokéval és összehangoló csapatépítő játékokkal töltöttük. Számunkra a hét legemlékezetesebb pillanata a Molnár Erzsébet helyi vallástanárnőnél töltött pár óra volt, amely hatalmas lelki feltöltődést, de megkönnyebbülést is nyújtott számunkra.

A további délutánjaink kosarazással, Ignácz Rózsa és Kőrösi Csoma Sándor emlékszobáik meglátogatásával teltek, továbbá egy orvosi egyetemi hallgató tapasztalatait hallgathattuk meg így betekintve az orvostan világban. Utolsó két nap meglátogattuk a csodálatos Brassót és Sepsiszentgyörgyöt.

Köszönetet mondunk mindenért, de legfőképpen Hargita Megye Tanácsának a pénzbeli támogatásért.

(Kovács Vivien, Strasszer Ingrid, Péter Kriszta, Gáspár Bertalan, Benedek Milán)


[ Ifjusági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774