Kiskertész program

 
 Kiskertész program
Szabályzat
 
 
Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete 2012, 2013, 2014 és 2015-ös évekhez hasonlóan 2016-ban is indítja „Kiskertész” porgramját. A program 2016 március (magok kiosztása) és december (díjazás) között kerül lebonyolításra.
 
 A programban résztvehetnek IV-VII osztályos tanulók egyénileg, illetve osztályok, kijelölt tanár vezetésével.
 
Részvételi feltétel :
– azon tanulók esetében akik otthon, egyénileg szeretnék kialakítani saját zöldségeskertjüket a szülőknek biztosítaniuk kell a  gyerekük számára a zöldségmagok veteményezéséhez szükséges területet és a szülői felügyeletet a munkálatok során, amit az űrlap aláírásával vállal.
– osztályok esetében,  az iskolának rendelkeznie kell veteményezésre alkalmas területtel, amelyet az iskola vezetősége az osztály rendelkezésére bocsájt. Ugyanakkor szükséges egy vezető tanár kijelölése, aki koordonálni fogja az osztály tevékenységét és aláírja a benevezési űrlapot.
 
Egyéb információk:
– A vetőmagok igénylésének leadási határideje március 7.
– A vetőmagcsomagok kiosztása az igénylések alapján március 25.-ig történik meg, ekkor a diákok útmutatást, és hasznos információkat kapnak a vegyszermentes zöldségtermesztéssel kapcsolatosan. A diákok illetve osztályok az elvetett magokat gondozzák, a munkavégzés folyamatáról fényképeket készítenek.
– Az elvégzett munkáról észrevételeiket, tapasztalaikat, gondolataikat egy pár sorban megfogalmazva szintén eljuttatják az egyesület email címeinek egyikére, vagy a megadott postai címre. A fényképes beszámolókat június 15.-ig várjuk. A beküldött beszámolók alapján egy szakemberekből álló bízottság kiválasztja azokat a diákokat, akiknek a kiskertjét a helyszínen is megtekinti. A kiválasztott diákok, osztályok illetve a gyerekeket segítő szülők, tanárok vállalják, hogy a nyár folyamán (július/augusztus) bemutatják a bizottságnak az általuk létrehozott zöldségeskertet, amelyet a bizottság pontoz és térségenként díjaz. A diákok tevékenységét bemutató kisfilmet készíttetünk, amelyet az iskoláknak eljuttatunk, így is ösztönözzük még több diák bekapcsolódását a programba. –
– Ugyanakkor az idei évtől egy külön versenyt is hírdetünk facebook oldalunkon (facebook.com/Kiskertesz program), ahol a kiskertet ábrázoló képre augusztus 31.-ig legtöbb like-ot gyűjtő személyeket díjazzuk térségenként.
– Az eredmények összesítése, a díjazottak névsorának elkészítése szeptember hónap folyamán történik. A díjak beszerzése október- november hónapokban esedékes, míg a nyertesek díjazására decemberben kerül sor.
 
Bővebb információ a karikascsilla@hargitamegye.ro és a szaboakos@hargitamegye.ro e-mail-címen vagy a 0740-169850 és a 0740-122490 telefonszámok egyikén igényelhető.
 
 
 
Márton István
Igazgató
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, június»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774