Daune cauzate de animale sălbatice
marţi, 16 iulie 2024 08:50:25
URS – campanie de conștientizare

URS – campanie de conștientizare

Perioada de desfășurare a campaniei: o lună – 2 octombrie-2 noiembrie

 

Scop: creșterea numărului de sesizări a prezenței urșilor, a cererilor de despăgubire în cazul daunelor provocate de aceștia. Locuitorii să conștientizeze că au un rol și trebuie să se implice în procesul de soluționare a problemelor create de urși, respectiv pentru  responsabilizarea locuitorilor din județ.

Scopul nostru final este ca prin intermediul acestor sesizări să contribuim la demersurile asociațiilor de vânătoare de a documenta și acționa în cazurile în care este nevoie de obținerea autorizațiilor de intervenție.

Unde? Cum?

Campania se concentrează în principal pe așezările rurale, forestiere, de aceea distribuim informații în primul rând pe intermediul materialelor tipărite (afișe, pliante, ziare), dar vom face publicitate și pe radiouri rurale și vom implica formatori de opinie (profesori, preoți etc.) de schimb.

Vom mediatiza campania și prin intermediul televiziunii și a mediilor online (pe site-ul de socializare Facebook va fi difuzat materialul video realizat împreună cu umoristul András Előd, căruia îi mulțumim pe această cale).

Să vizionăm filmul.

 

Mesaj

Vom avertiza oamenii că ursul creează o serie de  probleme serioase, nu ne putem permite să-l  percepem ca pe o glumă sau o jucărie.

Le cerem locuitorilor din județul Harghita 3 lucruri:

1. Dacă vedeți un urs sunați la numărul de urgență 112 și înștiințați primăria completând formularul pe care-l găsiți la aceste instituții.

2. În cazul în care ați suferit o daună, sunați la 112 și deplasați-vă  la primăria pe raza căreia a avut loc atacul pentru a completa formularul prin care faceți cunoscut faptul că ați suferit o daună cauzată de urs. Transmite-ți plângerea cu privire la dauna suferită și la adresa daune@judetulharghita.ro

3. Nu lăsați în curți mâncare pentru animale, deșeuri menajere deoarece acestea atrag urșii.

 

Afișul campaniei poate fi vizionat de pe acest link.

Formularul de observare poate fi descărcat de pe următorul link.