Daune cauzate de animale sălbatice
sâmbătă, 20 aprilie 2024 03:30:33

Agent Green trebuie să cunoască situația din județul Harghita

Borboly Csaba: În 23 iulie, reprezentanții Agent Green vor avea posibilitatea să cunoască realitatea locală în privința urșilor

(0 Votări)27 vizualizări

ONG-ul Agent Green a luat în repetate rânduri poziție cu privire la situația urșilor, lansând o petiție pentru demiterea  Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna. 

Pentru a lua pulsul real al situației, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, i-a invitat pe reprezentanții Agent Green, să petreacă câteva zile în județul Harghita.

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/2100697520068082

Invitația a fost acceptată de reprezentantul Agent Green, și astfel, în data de 23 iulie vor avea loc întâlniri de lucru în mai multe locații în care problema urșilor este accentuată.

Având în vedere toate acestea, Consiliul Județean Harghita a pregătit un chestionar pentru populație și părțile interesate, cu scopul de a identifica locațiile și gospodăriile unde au fost înregistrate pagube generate de animalele sălbatice,  pe care Agent Green ar  trebuie să le cunoască.

Chestionarul poate fi completat aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSem_NnLuEH-Mxv9aNSD_KGK6bDFT9Gywci4uglI8mS5gGtIdg/viewform

Borboly Csaba, președintele consiliului județean, consideră că această vizită este o oportunitate excelentă pentru ca reprezentanții Agent Green să ia contact cu realitatea locală, să discute cu victimele atacurilor urșilor și  cu fermierii cărora le este teamă să mai cultive pământul sau să crească animale.

 

 

Miercurea Ciuc, 2 iulie 2021