Fókuszban a STEM oktatásfejlesztés

Amerikai vállalat európai küldöttségével folytattak egyeztetést a csíkszeredai megyeházán

(0 Szavazat)29 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsánál tett látogatást az amerikai Texas Instruments németországi székhelyű európai képviseletének kormánykapcsolatokért, valamint üzlet  és oktatási technológiák fejlesztéséért felelős igazgatóságainak küldöttsége augusztus 14-én. Az egyeztetés fő témája a STEM oktatásra irányuló együttműködés volt, mely a tudomány, a technológia, a mérnöki ismeretek és a matematika négy tudományának egy vagy több területére koncentrál.

Az egyeztetés során egy olyan pilot program létrehozását szorgalmazták, mely Hargita megye oktatási rendszerét használná alapul, a STEM oktatási rendszer gyakorlatba ültetésének lehetőségeit vizsgálva.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és a Régiók Bizottságának többszörös raportőre kifejtette, a STEM oktatás szerves részét kellene hogy képezze az európai oktatási rendszernek, mivel nagy mértékben hozzájárul egy ország vagy egy régió versenyképességéhez a tudományok és a technológia területén.

– Az innováció alapját képezi a megfelelő oktatási rendszer, ezért fontos, hogy a helyi és regionális önkormányzatok szerepet vállaljanak ebben a témakörben is – hangsúlyozta a megyeelnök.

– Maximálisan ki kell használni a digitalizáció biztosította lehetőségeket az oktatás minden szintjén, azaz az általános iskolától egészen a felsőoktatásig – fejtette ki véleményét Csák László szakértő és hozzátette, mivel manapság rohamosan fejlődik a világ minden területen, lépést kell tartani, hisz a 20-30 évvel ezelőtti oktatási módszerek ma már nem bizonyulnak hatékonynak.

A szakértő azt is elmondta, fontos, hogy úgy ültessük gyakorlatba a STEM oktatási módszereket, hogy egyfajta állandó kapcsolat alakuljon ki az oktatási szintek között.

A Texas Instruments képviselői, Stephan Griebel és Jürgen Sturm elmondták, több olyan oktatási intézményre lenne szükség, melyek a reál tudományokra fókuszálnak, hisz segíteni kell a következő generációt abban, hogy elsajátítsák az alapvető matematikai, tudományi és mérnöki ismereteket. Véleményük szerint, a STEM oktatási módszerek megfelelő gyakorlatba ültetése érdékben elsősorban az oktatókat, illetve a döntéshozókat kell.

Csíkszereda, 2018. augusztus 20.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774