Visit Harghita: comunitatea din Bruxelles „ademenită” în județul nostru

Mulțumită Uniunii s-au deschis noi perspective pentru turismul din regiunea noastră

(0 Votări)4 vizualizări

Consiliul Județean Harghita a participat în data de 4 mai la Bruxelles, la evenimentele prilejuite de ziua porților deschise de la Comitetul Regiunilor unde alături de numeroase alte zone, regiuni au fost prezentate și ofertele turistice ale județului Harghita. Asemenea anilor trecuți, s-a dat curs solicitării de participare înaintate de  Consiliului Județean Harghita pentru a participa la evenimentul de o zi organizat de Comitetul Regiunilor, ocazie cu care au fost prezentate valorile și tradițiile legiunii noastre. Consiliul județean participă începând din 2013, la fiecare ediție a evenimentului.

La ediția din acest an, ținând cont de importanta alegerilor europarlamentare care vor avea loc în data de 26 mai, s-a pus accentul pe prezentarea standului și interactivitatea cu vizitatorii. Și în acest an produsele secuiești s-au bucurat de popularitate, pe lângă bucatele gustoase vizitatorii au fost ademeniți în regiunea noastră de păpușa secuiască, informații cu privire la drumurile de pelerinaj, filmul de prezentare a turismului religios din județ, aplicația pentru telefonul mobil Visit Harghita. Aplicația a fost realizată în urma finanțării europene, prin intermediul proiectului INSiGHTS obținându-se importante realizări în domeniul promovării turistice a județului Harghita. Și mișcarea Produs secuiesc a demarat în același mod în urmă cu zece ani ca și aplicația Visit Harghita. Actualmente întreaga ofertă turistică se poate accesa într-un singur loc: locuri de cazare, restaurante, atracții și programe turistice. Cel mai important avantaj al aplicației Visit Harghita este acela că se poate accesa în mod facil de către oricine care dorește să petreacă un sejur memorabil în regiunea noastră.

La eveniment din partea Consiliului Județean Harghita a fost prezent Biro Barna Botond, vicepreședintele instituției și coordonator al programului Visit Harghita, Szabó Károly, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, respectiv consilierul Barta Judit și Szigeti Sarolta, inspector de specialitate. În opinia vicepreședintelui consiliului județean este important a se profita de fiecare ocazie pentru a se  promova oferta turistică a județului Harghita.

„Noi oferim, comparativ cu infrastructura turistică avansată a țărilor occidentale, experiențe unice, gusturi și atracții unice care pot fi găsite doar aici, în regiunea noastră. Ce ne face diferiți și unici? În primul rând peisajul care ne înconjoară, meseriile tradiționale, stilul arhitectural, produsele locale tradiționale unice și sănătoase, elementele care de-a lungul vremii au devenit reprezentante ale culturii noastre și desigur ospitalitatea oamenilor care trăiesc aici. Prin acestea ne deosebim de alte țări, regiuni. Județul Harghita este locul ideal pentru cei care caută liniștea, serenitatea și serviciile destinate familiilor”, a afirmat Bíró Barna Botond completând: „În prezent este facil a călători în statele membre ale Uniunii Europene. Prin desființarea granițelor se oferă posibilitatea  legăturilor de colaborare în domeniul turismului. Avem ca scop atragerea turiștilor din țările occidentale de a petrece o parte a concediului în regiune, în județul Harghita. Aceasta este o oportunitate prin care putem să utilizăm nu numai fondurile puse la dispoziție prin intermediul programelor europene, ci și promovarea destinațiilor turistice și creșterea numărului de înnoptări și dezvoltarea turismului local. Uniunea Europeană este importantă pentru a putea continua demersurile începute în acest sens”, a conchis vicepreședintele consiliului județean.

Aplicația pentru telefonul mobil este compatibilă cu sistemele de operare Android, respectiv iOS, conținutul acesteia fiind accesibil și pe portalul www.visitharghita.com . Aceasta a fost descărcată deja de mii de utilizatori, asociația de dezvoltare intercomunitară ocupându-se constat de lărgirea conținutului și ofertei turistice. Concursul de proiecte pentru finanțarea activităților turistice de către Consiliul Județean Harghita  (https://judetulharghita.ro/consiliul-judetean-harghita/programe/proiecte-cjhr-active/program-de-turism.html), a fost realizat în acest an având în vedere oportunitățile de promovare turistică din județ.

Pentru mai multe informații cu privire la aplicația Visit Harghita accesați:

https://judetulharghita.ro/stiri/visit-harghita-oferta-turistica-din-judetul-harghita-accesibila-intr-un-singur-loc.html

Miercurea Ciuc, 4 mai 2019


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«februarie, 2023»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774