Utilizarea tehnologiilor moderne în administrația publică

Tabără a tinerilor IT-iști la Băile Homorod 

(0 Votări)42 vizualizări

Universitatea Sapientia – Facultatea de științe economice în colaborare cu IT Plus Cluster, organizează pentru a treia oară tabăra destinată studenților de la specializarea de Informatică economică. Tabăra în acest an avut loc în perioada 2-4 martie. Cu această ocazie locația taberei a fost asigurată de Consiliul Județean Harghita la Vila 6 de la Băile Homorod. 

Vineri, 2 martie, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a prezentat investițiile implementate de instituție până acum în domeniul IT, respectiv planurile de viitor. Președintele consiliului județean a vorbit cu tinerii despre oportunitățile pe care le au după terminarea studiilor și le-a spus că pentru accederea pe piața forței de muncă este nevoie de acumularea de experiență practică. Borboly Csaba i-a informat pe cei prezenți în legătură cu faptul că instituția poate oferi oportunități de practică în numeroase domenii (http://judetulharghita.ro/practica.html).

Borboly Csaba a prezenta acele investiții prin intermediul cărora consiliul județean a devenit o instituție mult mai accesibilă locuitorilor și mulțumită cărora activitatea desfășurată este mult mai eficientă. O astfel de investiție este portalul de servicii publice online, portalul proiectului internațional CD-ETA, care are ca scop digitalizarea patrimoniului cultural și natural, portalul desemnat a fi cel mai popular, în domeniul administrației publice și prin intermediul căruia s-a simplificat modul de informare a firmelor cu privire la achizițiile publice și cumpărările directe organizate de consiliul județean și alte instituții publice. Un alt portal de acest tip este mersul on-line al autobuzelor care urmează a fi lansat în curând. Totodată, pagina de web www.investitii.judetulharghita.ro este în continuă dezvoltare, poate fi accesată în mod facil și de pe mobil. O noutate notabilă pe acest portal este faptul că se poate accesa din doi pași dispeceratul care se ocupă cu drumurile județene, respectiv se pot redirecționa fotografii și materiale video pe e-mail.

Nu în ultimul rând Borboly Csaba a evidențiat activitatea incubatorului de afaceri de la Odorhei, care este o investiție a consiliului județean. Două treimi din firmele care își desfășoară activitatea aici sunt firme de IT. Cele patru noi incubatoarele sectoriale care se dorește a fi înființate în perioada următoare și care să ofere sprijin tinerilor antreprenori. Nu în ultimul rând, în cursul verii trecute s-a înființat laboratorul CNC din cadrul Colegiului tehnic Bányai János din Odorheiu-Secuiesc.

Se poate constata că este nevoie în județ de specialiști din domeniul IT care pot contribui la îmbunătățirea activității din administrația publică. În acest scop firmele IT sunt așteptate să se prezinte la procedurile de achiziții publice.

Miercurea Ciuc, 3 martie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774