Utilajele de deszăpezire pot fi urmărite online

Harta interactivă poate fi accesată de toată lumea 

(0 Votări)206 vizualizări

Consiliul Județean Harghita a instalat un sistem de urmărire prin satelit (GPS) pe utilajele de deszăpezire, astfel oricine este interesat poate urmări poziția acestor utilaje, online. Aceasta a fost tema conferinței de presă care a fost organizată în data de 15 februarie, la sediul consiliului județean, la care au fost prezenți Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și președintele cabinetului acestuia, Barabás Csaba.

Interfața online poate fi accesată pe pagina de web a Consiliului Județean Harghita la următoarele link-uri: http://judetulharghita.ro/drumuri.htmlhttp://judetulharghita.ro:8090/saswidget/harta.html

„În județul Harghita există aproximativ o mie de kilometri de drumuri județene a căror stare nu poate fi supravegheată îndeaproape nici de șaptesprezece nici de douăzeci și șapte de colegi, și mai ales la sfârșit de săptămână. Acesta este motivul pentru care consider că trebuie să acordăm o atenție sporită, implicând și locuitorii. Platforma se dorește să fie un feedback în acest sens”, a evidențiat Borboly Csaba. GPS-ul a fost instalat la bordul a 42 de utilaje de deszăpezire și 17 tractoare, poziția acestora poate fi consultată pe harta interactivă.

„Utilajul marcat cu culoarea roșie indică faptul că acesta nu are pornit motorul, iar cel de culoare albastră indică faptul că utilajul este în mișcare. Ne dorim ca în continuare drumurile din județ să fie practicabile și să nu trebuiască să închidem nici un drum, de aceea dorim să se implice în mod activ și locuitorii”, s-a menționat în cadrul conferinței de presă.

Prin intermediul sistemului de urmărire online a activității, a stadiului investițiilor și  organizarea concursurilor de proiecte ne dorim să punem la îndemâna locuitorilor un sistem transparent prin care să fie informați despre activitatea pe care o desfășoară instituția. Ne dorim să interconectăm aceste platforme și județul Harghita să devină primul județ inteligent din țară”, a spus președintele consiliului județean.

Borboly Csaba face din nou apel la locuitorii din județ de a semnala eventualele nereguli pe care le observă, dacă firmele nu desfășoară în mod corespunzător activitățile de administrare a drumurilor. Dacă aceste nereguli sunt documentate în mod corespunzător, consiliul județean nu va achita contravaloarea lucrărilor executate neadecvat.

„Avem puțini bani pentru deszăpezire, aproximativ 10% din cuantumul sumei care se alocă pentru deszăpezirea drumurilor naționale. În timp ce pe drumurile naționale un kilometru de drum este curățat de zăpadă din 10 lei, pentru aceleași lucrări, pe drumurile județene avem la dispoziție 1 leu. Prin cooptarea locuitorilor, colaborarea primarilor din județ dorim să eficientizăm aceste lucrări și solicităm sprijin dat fiind faptul că nu vorbim de drumurile consiliului județean, ci ale județului Harghita, ale tuturor locuitorilor. Este important ca toată lumea să circule în condiții de siguranță” a evidențiat Borboly Csaba.

Barabás Csaba, directorul cabinetului președintelui consiliului județean și cel care a dezvoltat platforma online a spus că se continuă dezvoltarea acesteia pentru ca locuitorii să aibă posibilitatea de a face mențiuni și încărca fotografii. În acest mod colegii din cadrul instituției vor putea să analizeze și documenteze situațiile ivite.

Locuitorii pot semnala problemele întâmpinate pe drumurile județene la adresa de e-mail dispeceratdrumuri@judetulharghita.ro sau la numărul de telefon 0266 207 774.  Totodată, pot fi semnalate neregulile și la reprezentanții din teritoriu a firmelor de deszăpezire. Numerele de telefon se găsesc la următorul link:

http://hargitamegye.ro/upload/public/drumuri/NumereTelefoaneResponsabiliLoturi_2017-2018.pdf

Reclamațiile vor fi înregistrate și menționate în caietul de reclamații. Fiecare reclamație va fi verificată de responsabilul din teritoriu și se va întocmi un proces verbal. Colegii din cadrul consiliului județean verifică permanent starea drumurilor.

Comunicatul de presă anterior cu privire la întreținerea de iarnă a drumurilor județene o puteți consulta la următorul link: http://judetulharghita.ro/stiri/clarificari-in-ceea-ce-priveste-intretinerea-pe-timp-de-iarna-a-drumurilor-judetene.html

Miercurea Ciuc, 15 februarie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774