Zilele ecvestre de la Gheorgheni la a VI-a ediție

(0 Votări)62 vizualizări

Spectatori, concurenți, sponsori și organizatori au fost prezenți în număr mare la cea de a VI-a ediție a Zilelor ecvestre de la Gheorgheni. Conform tradiției și în acest an Consiliul Județean Harghita a sprijinit organizarea acestui eveniment foarte popular în rândul locuitorilor bazinului Gheorgheni.  

Organizarea Zilelor ecvestre de către Clubul Kriegel a devenit o tradiție în bazinul Gheorgheni. La evenimentul organizat în zilele de 21 și 22 septembrie pe hipodromul din localitate, cei interesați au putut lua parte la mai mult de 54 de concursuri și manifestări. Organizatorul principal Bajkó Tibor, președintele clubului sportiv, împreună cu soția sa Ildikó, a afirmat că extinderea ofertei acestui eveniment și reușita lui se datorează bunei colaborări existente între spectatori, concurenți, organizatori și sponsori deopotrivă. La decernarea premiilor care a avut loc duminică seară, au fost premiați atât cel mai tânăr participant la eveniment în vârstă de doar o lună și cel mai în vârstă participant de 97 ani, cât și concurenții de la probele de sărituri și atelaje, respectiv câștigătorii întrecerii primarilor. Bătălia primarilor a fost câștigată în acest an de primarul Gheorgheniului Mezei János, împreună cu coechiperul său Bajkó Gellért, pe locul al doilea s-a situat primarul din Ditrău, Puskás Elemér și coechiperul său Orosz László, iar locul al treilea a revenit primarului din Frumoasa, Ferencz Tibor și a coechiperului său Gábos Béla.
La festivitatea de premiere, în discursul său Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a ținut remarce prezența lui Bajkó Tibor și a coechiperilor săi în selecționata echipei naționale de la campionatul mondial de atelaje. Acesta a adăugat că își dorește ca acest sport, împreună cu îndeletnicirea creșterii cailor să atragă atenția tuturor celor care pot contribui în vreun fel la sprijinirea acestei ramuri sportive.
„Vă îndemn să îi încurajăm pe călăreți și să avem în vedere valoare pe care aceștia o aduc în domeniul turismului. Acesta este și motivul pentru care trebuie să îi susținem și ajutăm pe iubitorii de cai din Gheorgheni, Ciumani sau Ditrău. Această preocupare ne poate ajuta să uităm de grijile pe care le trăim în viața de zi cu zi”, a afirmat Borboly Csaba.
Cu ocazia acestui eveniment, în discursul său președintele consiliului județean a ținut să mulțumească localnicilor din zona Gheorgheni pentru sprijinul pe care l-au acordat în revenirea sa la conducerea consiliului județean. Pe cuprinsul întregului județ Harghita s-au adunat patru mii de semnături în acest scop.
Rezultatele complete ale concursului celei de VI-a ediții a Zilelor ecvestre de la Gheorgheni pot fi accesate pe site-ul www.fogathajtas.ro.

Gheorgheni, 23 septembrie 2013

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774