Un nou pas pentru siguranța turismului montan în Harghita

S-a extins serviciul public de salvamont cu noi membre

(0 Votări)62 vizualizări

La stațiunea de schi „Speranța” din Borsec, s-au prezentat sâmbătă, 28 februarie cei patru membri din Borsec al Serviciului Public Salvamont al Consiliului Județean Harghita, ca parte a echipei din Gheorgheni. Cu această ocazie au fost predate cele două vehicule de tip Dacia Dokker echipei din Gheorgheni și Toplița, achiziționate de către consiliul județean. Au fost prezenți la eveniment Borboly Csaba, președintele consiliului, vicepreședintele Barti Tihamér, Bende Sándor consilier, liderul serviciului public Fekete Örs, primarul Mik József, precum și echipele de salvamont.

Borboly Csaba vede rolul salvamontiștilor nu numai în asigurarea siguranței turismului montan din zonă ci și în educația generațiilor următoare. Conform discursului ținut, ei asumă un rol important ca tinerii să rămână acasă, prin programele diverse copiii vor cunoaște frumusețile zonei, ale pământului natal. A felicitat pe primarul Mik József pentru sprijinul acordat prin angajarea mai multor salvamontiști, precum și instruirea celor patru membre din Borsec, specializate în salvarea pe pârtiile de schi, în ciuda bugetului strâns al orașului.
După Fekete Örs s-a îndeplinit o dorință veche cu cele două vehicule și cu noile membre instruite, pe care le-a numit ca garnizoana înaintată a echipei din Gheorgheni. Acest moment solemn ne arată că există potențial de dezvoltare în regiune, pentru că în județ există 1200 km de trasee turistice reînnoite și funcționează 30 de pârtii de schi. Dezvoltarea turismului este luat în serios și sprijinit, a afirmat Barti Tihamér. Conform celor spuse de Mik József, prin înrolarea celor noi salvamontiști s-a îndeplinit o nouă condiție ca Borsec să-și recupereze titlul de stațiune balneară, iar pe lângă acesta vor să obțină și calificarea de oraș balneoclimatic. Liderul echipei de salvamont din Gheorgheni, Lukács Lehel a descris povestea echipei din Borsec de la concepție până la realizare. A mai dezvăluit ca în cursul anului vor înființa un nou refugiu montan în zonă în cadrul programului consiliului județean „Cutreierând Ținutul Secuiesc”.
În cele din urmă Borboly Csaba, pe lângă cheile mașinilor, a mai predat îmbrăcăminte și lanterne salvamontiștilor, după care a participat la evenimentul caritativ „Cursa veteranilor”. A semnalizat către operator că pârtia este bine venită ca membru al Regiunii schiabile Harghita înființată de consiliul județean.

 

Miercurea-Ciuc, 2 martie 2015
 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774