Propunerile județului Harghita cu privire la acordul parteneriatului de colaborare dintre Comisia Europeană și România

(0 Votări)50 vizualizări

Este în curs de elaborare acordul de parteneriat dintre România și Comisia Europeană, pentru perioada 2014-2020, iar acesta a fost trimis pentru consultare la consiliile județene.
Consiliul Județean Harghita, în colaborare cu CDC Consulting, a înaintat în octombrie 2013 o propunere de modificare cu privire la anumite puncte din acord, iar această propunere a fost trimisă în atenția ministrului fondurilor europene Eugen Orlando Teodorovici.

În versiunea făcută publică în data de 28 ianuarie 2014, în cea de a doua variantă revizuită, sunt deja prezente propunerile făcute de experții Consiliului Județean Harghita, împreună cu propunerile de modificare formulate de Comisia Europeană. Printre acestea figurează și prevederea conform căriea prin intermediul programului LEADER să fie posibilă și accesarea altor resurse de investiții, pe lângă cele destinate luptei împotriva sărăciei. O altă propunere acceptată este cea care face referire la extinderea programului CLLD (Acțiuni de dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității) care nu va mai fi limitată la nivelul programului LEADER, ocazie cu care se oferă o mai mare libertate comunităților locale. Totodată în textul propunerii a fost inclusă și noțiunea multi-fund, care presupune că unele proiecte vor putea fi finațate din mai multe fonduri.
Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita consideră că este o realizare remarcabilă includerea propunerilor de modificare în acordul de parteneriat și a afirmat că din punct de vedere al politicilor de dezvoltare, județul Harghita se află într-o poziție specială, specifice fiindu-i fermele mici în detrimentul corporațiilor mari, acesta fiind și motivul pentru care este foarte importantă accesarea și utilizarea cât mai eficientă a fondurilor europene. Acesta subliniat faptul că s-a reușit facilitarea acestui proces, astfel ca pe viitor să fie posibilă accesarea mai multor fonduri europene în perioada 2014-2020, respectiv creșterea eficienței în utilizarea finanțărilor.
„Prin intermediul programului Creșterea eficienței în domeniul administrației publice,  Consiliul Județean Harghita are o bună colaborare CDC Consulting, iar astfel firma a întocmit mai multe analize și propuneri la solicitarea consiliului județean, iar printre acestea se numără și propunerile cu privire la acordul de colaborare mai sus menționat”, a conchis Borboly Csaba.
Atașat găsiți propunerea cu privire la acordul de parteneriat înaintată de Consiliul Județean Harghita, respectiv textul proiectului acordului de parteneriat.


Miercurea-Ciuc, 3 februarie 2014

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774