Propunerile formulate de Borboly Csaba vor intra în legislația europeană

Un rol mai important al comunităților locale în domeniul gestionării pădurilor 

(0 Votări)50 vizualizări

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba în calitate de membru permanent al Comitetului Regiunilor, a prezentat în data de 30 ianuarie, la cea de-a 105-a ședință plenară a Comitetului Regiunilor de la Bruxelles, proiectul de aviz Învățământul superior european în lume, acesta fiind adoptat în unanimitate. Pe lângă acest proiect de aviz, s-a votat și în legătură cu alte două propuneri importante formulate de președintele consiliului județean, și anume cea care privește tema pădurilor și fondul forestier cuprinse în noua strategie forestieră a UE, respectiv cu privire la tema politicilor de poluare. 

În ceea ce privește gestionarea pădurilor, se atrage atenția asupra creșterii gradului de ocupare a forței de muncă în scopul încurajării inovației în domeniul construcțiilor din lemn, în acest sens fiind importantă asigurarea unui sistem de impozitare avantajos pentru întreprinderile mici și mijlocii. Încurajarea celor din urmă ajută la punerea în practică a politicilor regionale, respectiv crearea de rețele. Este importantă comunicarea durabilă și descentralizată cu actorii locali în scopul elaborării unei politici comune cu privire la gestionarea pădurilor, care vizează adoptarea la nivel local a politici și punerea în aplicare a acestora.
„În domeniul gestionării pădurilor, Comitetul a adoptat mai multe propuneri, iar cea cu privire la acordarea de finanțare europeană micilor ateliere și asociații familiare a fost respinsă. A fost însă votată propunerea care face referire la o mai mare implicare a comunităților locale în legătură cu o mai strânsă colaborare cu părțile implicate. Adoptarea propunerilor este importantă și datorită faptului că acestea vor intra în circuitul sitemului juridic european”, a precizat Borboly Csaba.
În data de 30 ianurie la Bruxelles, președintele Consiliului Județean Harghita a prezentat proiectul de aviz intitulat Învățământul superior european în lume. (http://www.borbolycsaba.ro/ro/s-a-aprobat-proiectul-de-aviz-prezentat-de-borboly-csaba-la-bruxelles/ ).
Borboly Csaba este membru permanent din octombrie 2012 al Comitetului Regiunilor şi în cadrul acestuia este ales în Comisia de protecţie a mediului, schimbări climatice şi politică energetică (ENVE) şi Educaţie, tineret şi cercetare (EDUC), iar la şedinţe participă în calitate de membru al Partidului Popular European. Mai multe despre activitatea lui Borboly Csaba în cadrul Comitetului Regiunilor puteți afla accesând următorul link http://www.borbolycsaba.ro/ro/activitati/comitetul-regiunilor/ .


Miercurea-Ciuc, 3 februarie 2014 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774