Intervenții mai rapide în situațiile de urgență din satele izolate

Proiect european ajuns la final

(0 Votări)34 vizualizări

Miercuri, 18 iunie, în spațiul de sub arcadele Conciliului Județean Harghita s-a organizat o conferință de presă cu ocazia finalizării proiectului „Echipamente pentru îmbunătățirea intervențiilor în situații de urgență”. Au fost prezenți la eveniment președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, prefectul județului, Andrei Jean Adrian, inspectorul șef al ISU Olt, colonel Gheorghe Pop, vicepreședintele consiliului județean Barti Tihamér, directorul adjunct Péli Levente.

În debutul conferinței de presă, proaspăt alesul vicepreședinte al Consiliului Județean Harghita, Barti Tihamér a ținut să precizeze că este îmbucurător faptul că în prima sa zi de muncă poate fi prezent la un astfel de eveniment, adăugând faptul că în subordinea sa va avea o direcție din cadrul consiliului județean al cărei scop este sprijinirea cooperării și conlucrării dintre instituțiile publice. Acesta și-a exprimat speranța și în legătură cu existența, pe viitor, a mai multor proiecte de pe urma cărora vor avea de câștigat atât cetățenii, cât și instituțiile publice din județ.
Prefectul județului, Andrei Jean-Adrian a felicitat consiliul județean pentru implementarea cu succes a proiectului și și-a reexprimat deschiderea față de instituția consiliului județean, adăugând că cele două instituții lucrează foarte bine împreună, în interesul și slujba cetățenilor.
Inspectorul șef al ISU Oltul, Gheorghe Pop, în alocuțiunea sa a menționat, printre altele, că în cursul perioadei de implementare a proiectului s-a reușit schimbarea în proporție de 40% a dotărilor tehnice, prin achiziționarea de echipamente de intervenții în caz de incendii, descarcerare și prim-ajutor. De asemenea, acesta și-a exprimat speranța în legătură cu faptul că prin programele de acest fel se va crește gradul de operabilitate a instituției pe care o conduce și se va reuși schimbarea echipamentului depășit din punct de vedere tehnic.
Péli Levente a vorbit despre latura economică a acestui proiect, iar unul dintre reprezentanții ISU Olt a prezentat echipamentul achiziționat în cadrul acestui proiect.
„Acest proiect  este de mare ajutor în cazul intervențiilor din localitățile izolate din județ, și nu numai, și vine în completarea echipamentului pe care îl are în dotare Serviciul Public de Salvamont al Consiliului Județean Harghita. Proiectul este rezultatul bunei colaborări dintre instituții, iar astfel  putem continua munca întreprinsă în folosul comunității. Sperăm că efectele acestui proiect vor fi resimțite de către toată lumea și consider că, în cazul intervențiilor, echipajele angrenate în aceste activități trebuie să fie protejate în mod corespunzător pentru a putea ajunge sănătoși acasă  la familiile lor”, a afirmat Borboly Csaba care a ținut să mulțumească echipei conduse de Péli Levente pentru implementarea cu succes a proiectului.
La finalul conferinței, președintele consiliului județean i-a invitat pe elevii clasei a doua de la Școala generală Petőfi Sándor din Miercurea-Ciuc, prezenți și ei la eveniment, să urce la bordul mașinilor de intervenție aflate în parcarea instituției.
Câteva date referitoare la acest proiect: beneficiarul este Asociația de Dezvoltare Centrul Transilvaniei, ai cărei membrii sunt județele Alba, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, reprezentate de consiliile județene, iar valoarea totală a acestuia este de 20.289.752,74 lei. Durata proiectului: 29 martie 2012 – 28.06.2014. Rezultatele acestui proiect au fost achiziționarea a 44 de echipamente specifice intervențiilor în situații de urgență: 16 ambulanțe de prim-ajutor, 2 ambulanțe de terapie intensivă, 22 de autospeciale pentru lucrul cu apă și spumă de capacitate  mică, din care 19 de teren și 3 pe șasiu camionetă, respectiv 4 autospeciale pentru lucrul cu apă și spumă de capacitate mare. Au fost instruite și 516 persoane. Impactul proiectului a fost unul semnificativ, timpul mediu de răspuns al echipajelor de prim-ajutor și asistență medicală la fața locului reducându-se de la 16’09” la 13’57” în zonele rurale, iar în zonele urbane de la 5’49” la 4’40”, respectiv cel al unităților mobile de intervenție la fața locului (autospeciale de intervenție cu apă și spumă) s-a redus de la 23’18” la 21’32” în zonele rurale, iar în zonele urbane de la 10’07” la 8’42”.


Miercurea-Ciuc, 18 iunie 2014

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774