Elevi premiați la Miercurea-Ciuc

(0 Votări)36 vizualizări

Inspectoratul Școlar Județean Harghita, în colaborare cu Consiliul Județean Harghita, a organizat și în acest an premierea elevilor câștigători ai concursurilor școlare județene, naționale și internaționale, precum şi ai profesorilor pregătitori. Ceremonia a avut loc miercuri, 25 septembrie, în sala festivă din incinta clădirii internatului Liceului Teologic romano-catolic „Segítő Mária” din Miercurea-Ciuc. 

Peste 450 de elevi, de la 23 de discipline de învățământ, 315 profesori pregătitori au fost salutați de organizatorul festivității, inspectorul școlar Ványolós István, felicitaţi de Bartolf Hedwig, inspector școlar general şi de Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita. La eveniment a fost prezent și consilierul județean Burus-Siklódi Botond, din partea comisiei de educație a consiliului județean.
Borboly Csaba consideră că putem fi mândri de elevii noștri. „Rezultatele obținute de către voi pot fi considerate răspundere și posibilitate. Posibilitate deoarece pe piața forței de muncă contează concursul care se duce pentru găsirea unui loc de muncă, element care contribuie de asemenea și în procesul vostru de maturizare. Responsabilitate deoarece colegii voștri vă respectă, trebuie să fiți un exemplu pentru ei, iar cunoștințele de care dispuneți puteți să le împărțiți cu ei și să contribuiți astfel la procesul de învățare. Deci aveți un rol important în societate și sunteți responsabili față de membrii comunității voastre”, a afirmat Borboly Csaba în discursul său.
Bartolf Hedwig le-a mulțumit elevilor și profesorilor pentru rezultatele obţinute în anul şcolar precedent. „Dacă v-aţi întreba cum arată un om de succes, v-aş da un răspuns foarte simplu: este cel care excelează în ceva. Excelent poate fi cel ce are cunoştinţe foarte bune măcar într-un domeniu şi îşi perfectează continuu cunoştinţele. Omul de succes poate fi imitat, însă imitatorul nu va ajunge niciodată la nivelul omului de succes, dacă nu are cunoştinţele de specialitate, perseverenţă pe care le are omul de succes şi dacă nu lucrează cu entuziasm şi bucurie”, a afirmat inspectorul general școlar.
Din partea Consiliului Județean Harghita există an de an finanțare pentru organizarea olimpiadelor și concursurilor școlare, precum și pentru premierea acelor elevi care au obținut rezultate deosebite la aceste întreceri. Cuantumul acestei finanțări a crescut în acest an, de la 60.000 lei la 65.000 lei, unul dintre motive fiind și faptul că în județul nostru s-au organizat în acest an două concursuri naționale, unul de limba maghiară și unul de fizică și chimie.

Miercurea-Ciuc, 25 septembrie 2013

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774