Declarația PPE cu privire la siguranța energetică europeană

(0 Votări)66 vizualizări

Siguranța energetică a statelor pe piața Uniunii Europene, respectiv rolul pe care aceasta îl joacă la nivelul autorităților locale și regionale – aceasta a fost tema ședinței fracțiunii Partidului Popular European din cadrul Comitetului Regiunilor din data de 18 octombrie, de la Kaunas, Lituania. Participanții au discutat despre necesitatea asigurării serviciilor de furnizare energetică durabilă și a prețurilor accesibile, iar în continuare au dezbătut posibilitățile de conectare ale rețelelor de energie electrică și gaze ale acestor state.

La ședință a participat și președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba care în declarația sa a pus accent pe necesitatea surselor de energie alternativă. „Europa, și totodată și regiunile mai mici, trebuie să facă demersuri serioase în scopul securității energetice, acesta fiind și motivul pentru care este important să se țină seama de posibilitățile de producere a energiei din resurse regenerabile. Trebuie să acționăm, chiar și în cazul în care este nevoie de luarea unor măsuri dureroase, deoarece dependența energetică din prezent, pe termen lung nu este sustenabilă și trebuie să ne orientăm spre găsirea altor surse”, a afirmat președintele consiliului județean.
Membrii fracțiunii partidului popular au adoptat și declarația intitulată Siguranța energetică europeană, în care se exprimă faptul că datorită inexistenței unei piețe unice energetice la nivel european, prețurile energiei sunt foarte ridicate atât pentru populație, cât și pentru furnizorii de servicii publice și cei din industrie deopotrivă, fapt care contribuie la agravarea stării actuale de criză. Acesta este și motivul pentru care este necesară crearea cât mai urgentă a pieței unice prin conectarea rețelelor europene, iar pentru aceasta este nevoie de creșterea competitivității economice și a solidarității statelor membre. (Versiunea în limba engleză a declarației poate fi accesată: http://web.cor.europa.eu/epp/AtWork/GroupmeetingsAndSeminars/Documents/Draft%20Declatation_en.pdf)
Despre activitatea președintelui consiliului județean, Borboly Csaba în cadrul Comitetului Regiunilor, puteți afla mai multe accesând următorul link: http://www.borbolycsaba.ro/ro/activitati/comitetul-regiunilor/.


Miercurea-Ciuc, 22 octombrie 2013

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774