Curs de perfecționare reușită în cadrul DGASPCHR, 4-6 noiembrie 2013

(0 Votări)132 vizualizări

A luat sfârșit cursul de perfecționare intitulat „Sprijinirea specialiștilor angajați în cadrul Direcției pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita în activitatea lor de formare a copiilor talentați și supradotați” organizat de Direcția  Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita, cu ajutor financiar din partea Ministerului Resurselor Umane din Ungaria, în colaborare cu Consiliul de Promovare al Tinerilor Talentați.

Lector: Ágoston Attila, Casa Corpului Didactic „Apáczai Csere János” 4-6  Noiembrie 2013.
Obiectivul principal al cursului  de perfecționare a fost pregătirea specială a asistenților maternali, psihologilor, pedagogilor, conducătorilor diferitelor centre de plasament, în activitatea lor de formare a copiilor talentați și supradotați. În urma acestui curs de pregătire, specialiștii direcției au acumulat cunoștințe teoretice și practice în legătură cu sprijinirea tinerilor talentați, deoarece în activitatea lor de fiecare zi un rol important revine educației copiilor, tratarea situației speciale a copiilor talentați, dezvoltarea și sprijinirea integrării lor în comunitate.
La curs au participat 20 de specialiști angajați ai DGASPCHR. Programul cursului a fost interactiv și s-a pus un accent important pe participarea activă a cursanților. Din remarcile cursanților putem constata că scopul cursului de perfecționare a fost atins prin prelucrarea diferitelor teme specifice. Participanții au apreciat în mod deosebit dezbaterile comune și exercițiile efectuate (jocuri de concentrare, exerciții  respiratorii de concentrare, improvizare... ).
Aceste cursuri de perfecționare sunt foarte utile, pentru că în actualul sistem de protecție a copilului, care este bazată pe centre de plasament de tip familial și pe rețele de asistenți maternali, majoritatea angajaților/specialiștilor au studii medii. Cursul de perfecționare va stimula angajații direcției să fie atenți la copii, tinerii supradotați  și talentați și să contribuie la dezvoltarea lor în domeniul respectiv.
Cursul de perfecționare face parte din programul anual  organizat de către Consiliul de Promovare al Tinerilor Talentați - „Drumurile succesului: Programe de vară de sprijinire a tinerilor talentați în Transilvania”, care se desfășoară cu sprijinul Programului Național de Promovare a Tinerilor Talentați, cod proiect: NTP-SZKK-M-MPA-12. Proiectul a fost lansat de către Institutul de Cercetare și Dezvoltare și Organismul/ Operatorul  Financiar.  Implementarea proiectului din punct de vedere financiar se realizează de către Federația Universitară Maghiară din Cluj-Napoca cu sprijinul Asociației Organizațiilor Maghiari de Promovare a Tinerilor Talentați.

 

Partener:  Consiliul de Promovare a Tinerilor Talentați

FINANȚATOR:  MINISTERUL RESURSELOR UMANE

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774