Consiliul Județean Harghita a prezentat concursurile de proiecte ale instituției

Președintele CSTIT, Kozma István este noul membru al consiliului județean

(0 Votări)56 vizualizări

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Harghita care a avut loc miercuri, 4 martie, a fost investit în funcție noul consilier județean Kozma István, președintele Consiliului Teritorial al Tinerilor din Ciuc (CSTIT). Cu această ocazie au fost prezenți la eveniment și președinții organizațiilor de tineret din zonele Ciuc, Gheorgheni și Odorhei. Kozma István le-a mulțumit tinerilor pentru prezență și i-a asigurat de faptul că va încerca să le reprezinte interesele și punctele de vedere în cadrul consiliului județean în cel mai bun mod posibil.

Borboly Csaba l-a felicitat pe noul consilier județean și a afirmat că aspectele referitoare la activitățile de tineret sunt prezente în aproape toate punctele de pe ordinea de zi a ședinței, aspecte referitoare la stoparea migrației, asigurarea traiului acestora în cadrul micilor localități. Președintele consiliului județean i-a oferit noului consilier un stilou, urându-i ca să îl folosească pentru semnarea a cât mai multor hotărâri destinate asigurării intereselor tinerilor din județ.
Totodată, s-au votat și hotărârile referitoare la concursurile de proiecte ale consiliului județean care se adresează organizațiilor civile și cultelor pentru realizarea programelor culturale, de tineret, programe care se adresează familiilor, activităților sportive, susținerea pompierilor, programele de realizare a portului popular și cele turistice. Borboly Csaba a afirmat că aceste concursuri de proiecte au fost foarte așteptate de către organizațiile civile deoarece aceste organizații își programează activitatea anuală în funcție de concursurile de proiecte, însă datorită legislației aceste hotărâri au putut fi adoptate doar acum. Președintele consiliului județean a menționat că aria activităților finanțate în acest an s-a lărgit și s-a mărit totodată și suma alocată. Suma cadru destinată activităților sportive s-a mărit substanțial, anul trecut aceasta fiind 270.000 lei, iar anul acesta de 350.000 lei. Experiențele de până acum denotă faptul că sumele solicitate au fost cu mult mai mari decât suma cadru alocată acestora. Și suma alocată activităților de tineret s-a majorat de la 120.000 lei la 150.000 lei. Activitățile finanțate s-au diversificat din acest an, susținându-se programele after school și cele menite să dezvolte cunoștințele tinerilor în domeniul gastronomiei. Același lucru s-a întâmplat și în cazul programelor culturale românești, suma alocată pentru finanțarea acestora ridicându-se la 49.000 lei.
Noutatea referitoare la programele de susținere a pompierilor este că se finanțează activitățile de recrutare a personalului, achiziționarea de echipament de protecție a tinerilor membri, respectiv organizarea diferite activități, concursuri, cursuri destinate acestora. Prioritățile din acest an referitoare la programele culturale sunt susținerea echipelor de teatru pentru amatori și a fanfarelor, respectiv organizarea cursurilor de dans popular și casa dansului popular, atât pentru comunitățile românești, cât și pentru cele ungurești. În ceea ce privește programele turistice din acest an se finanțează și activitățile de organizare a cursuri de perfecționare și întâlniri de specialitate. Tot din acest an, prin intermediul concursurilor de proiecte există posibilitate de mărire și dezvoltare a numărului punctelor de atracții turistice. Pe lângă parcurile tematice turistice cu activități de petrecere activă a timpului liber și trasee de cicloturism, din acest an sunt sprijinite și activitățile de renovare a izvoarelor şi băi de apă minerală.
Este important de menționat faptul că vor beneficia de finanțare acele proiecte care demarează odată cu semnarea contractului de finanțare, proiectele aflate deja în curs de derulare nu vor obține finanțare în urma acestor concursuri de proiecte.
Planul de proiecte pentru anul 2015 poate fi consultat accesând următorul link: http://judetulharghita.ro/consiliul-judetean-harghita/programe/proiecte-cjhr-active/planuri-de-proiecte-pentru-anul-2015.html.

S-a acordat premiul Vitos Mózes
Premiul Vitos Mózes se acordă acelor persoane care au contribuit la dezvoltarea agriculturii județului Harghita prin efectuarea de cercetări în domeniul creșterii eficienței în producție, sau care, prin activitatea lor, au contribuit la realizarea conformității agriculturii harghitene cu standardele europene și la creșterea calității vieții persoanelor care trăiesc din agricultură. În cadrul ședinței consiliului județean persoanele distinse cu acest premiu au fost Jakab Ferenc și Sándor Zoltán, președinții composesoratelor din Zetea și Bancu, Sövér Mihály, președintele Asociației crescătorilor de bovine din Joseni, respectiv asociațiile crescătorilor de bovine din Armășeni și Suseni.

 

Miercurea-Ciuc, 5 martie 2015

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774