Sondaj despre cerințele pieței forței de muncă

(0 Votări)34 vizualizări

Consiliul Județean Harghita, în parteneriat cu alte instituții și organizații, urmează să realizeze un sondaj cu privire la profesiile cele mai căutate pe piața forței de muncă din județul Harghita. Scopul acestui studiu este ca pe baza rezultatelor sondajului, Inspectoratul Școlar Județean Harghita să elaboreze un plan educațional pentru anul 2016 – 2017. 

Borboly Csaba, președintele consiliului județean a afirmat că este vremea pașilor concreți, iar acest sondaj face parte din aceste demersuri.

„Am afirmat în repetate rânduri că pentru stoparea migrației tinerilor este nevoie de crearea de locuri de muncă, iar pentru aceasta este nevoie de adaptarea formării profesionale la cerințele pieței forței de muncă. Chiar dacă competențele consiliului județean în acest domeniu sunt limitate, ne angajăm în procesul de consolidare a formării profesionale”, a spus președintele consiliului județean.

Görbe Péter, inspectorul general din cadrul inspectoratului școlar județean și-a exprimat bucuria în ceea ce privește colaborarea în acest sens cu instituția Consiliului Județean Harghita.

„Pe baza participanților la sondajul de opinie, vom analiza care sunt meseriile cu cea mai mare căutare pe piața forței de muncă și astfel vom putea face estimări pentru următorul an de învățământ”, a declarat inspectorul școlar general al județului Harghita.

Sondajul de opinie se realizează sub coordonarea biroului de atragere a investițiilor din cadrul consiliului județean. Barabás Csaba, șeful biroului a spus că este foarte importantă cooptarea părinților și profesorilor, astfel ca schimbările următorului an școlar să poată fi făcute, acolo unde este posibil, pe baza rezultatelor sondajului.

„Sondajul nu are efect fără fapte practice. Avem idei concrete în ceea ce privește colaborarea cu instituțiile și organizațiile care vor semnala că sunt interesate a se implica în aceste demersuri”, a afirmat Barabás Csaba.

Parteneri în cazul acestui sondaj, pe lângă inspectoratul școlar și consiliul județean, sunt Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM), Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, Asociația pentru Dezvoltarea Munților Harghita, Consiliul tinerilor din Odorheiu-Secuiesc (UIET), Asociația antreprenorilor din Ciuc (CSVE), a Asociaţia Prelucrătorilor Lemnului ARBOR, Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii din zona Odorhei (UKKSZ), respectiv Ministerul Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Miercurea-Ciuc, 27 august 2015


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774