Și în acest an au fost premiați jurnaliștii din regiune

La Miercurea Ciuc a avut loc un șir de evenimente destinat jurnaliștilor  

(0 Votări)67 vizualizări

Consiliul Județean Harghita și Uniunea Jurnaliștilor Maghiari din România (UJMR) i-a invitat și în acest an pe jurnaliștii din regiune pentru a premia cele mai bune materiale de anul trecut, iar cu această ocazie a avut loc și o prezentare de carte. Ziua Presei Libere a fost organizată în data de 23 martie, vineri, la Miercurea Ciuc unde a avut loc și adunarea generală a UJMR.

Șirul de evenimente a demarat la Galeria de Artă a  Consiliului Județean Harghita unde a avut loc premierea celor mai bune fotografii de presă expuse în cadrul expoziției Brassaï a cărei vernisaj a avut loc  în  6 martie. Premiile au fost acordate de Rácz Éva, președintele UJMR și Szűcs László, curatorul expoziției.

Rácz Éva a afirmat că expoziția și premiile s-au întors acasă, dat fiind faptul că numeroase lucrări au fost înscrise în competiție, la toate cele cinci categorii, de către fotografii din regiune. Curatorul expoziției, Szűcs László i-a felicitat pe fotografii de presă din județul Harghita și a declarat că Miercurea Ciuc este una dintre locațiile cele mai reprezentative în acest domeniu. Din cei 22 de premianți, șapte sunt fotografi din Miercurea Ciuc sau județ: Halmágyi Zsolt, Iochom Zsolt, Kis Szilárd, László Róbert, Sándor Csilla, Szigeti Vajk István și Veres Nándor. Fotografiile premiate de juriu au făcut obiectul unui album, care a fost acordat fiecărui laureat.

A urmat prezentarea celei mai recente cărți a Uniunii Jurnaliștilor Maghiari din România, intitulată Kövek, sorsok, bányák, emberek și care cuprinde scrierile a cincisprezece publiciști, în care este prezentat județul Hunedoara. Zonda Erika, director general în cadrul Consiliului Județean Harghita la Direcția generală programe, proiecte și achiziții publice Hargita a prezentat realizările și scopul programului de sprijinire a diasporei și care a fost lansat în anul 2009.

Au fost prezentate, într-un cadru festiv, materialele transmise de jurnaliștii din regiune și au fost premiate de către juriul UJMR și de către ceilalți colegi, cele mai populare lucrări. Au fost prezenți la gala festivă organizată cu această ocazie Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, respectiv Barti Tihamér și Bíró Barna Botond, vicepreședinții instituției.

Din partea Consiliului Județean Harghita cei prezenți au fost salutați de vicepreședintele instituției Barti Tihamér și Barabás Csaba, directorul cabinetului președintelui consiliului județean, mai apoi Rácz Éva și-a împărtășit gândurile festive.

Laureații premiului din acest an sunt: premiul întâi a fost oferit lui Matekovics János Zoltán, de la jurnalul  Háromszék, cu materialul De Ziua Sfântului Gheorghe; premiul al doilea, lui Vajda György de la Népújság (Rostogolirea pietrișului din diasporă); premiul al treilea, lui Hecser László, de la jurnalul Háromszék (Pe urmele meșterilor și a celor din Bățani).

La categoria televiziune–știri premiul întâi și al doilea au fost adjudecate de televiziunea Sóvidék (Incendiu la biserica din Atia; Să o ajutăm pe Tündér Ilona), premiul al treilea oferindu-i-se Televiziunii Erdélyi Magyar - Szép Zoltán și Kosza Róbert (Satul în oraș).

La categoria reportaj de televiziune – portret: premiul întâi - Magyari Tekla și Simó Csaba, corespondenți M1 (Dirijorul), premiul al doilea – Studioul Video Box (Zilele Avas din Ținutul Secuiesc), premiul al treilea - Becze Zoltán, Studioul Olimpia (Grădina Gábor 1944).

La categoria radio: premiul întâi - Oláh-Gál Elvira, corespondent  Radio Kossuth (Ce reprezintă pentru mine Ținutul Secuiesc), premiul al doilea - Biró István, corespondent Radio București (Întâlnirea violoniștilor de taraf din Transilvania), premiul al treilea, Sármási-Bocskai János, Radio Târgu-Mureș (Casa de bătrâni Backamadarasi Diakonos).

Premiul întâi la categoria foto a fost câștigat de Veres Nándor,  MTI (Viața la stână), al doilea premiu i-a revenit lui Fodor Zsuzsánna (Vadgalambfalva), iar al treilea premiu a revenit lui László F. Csaba, fotoreporter Hargita Népe (Vizită – Áder).

Având în vedere că acest an este dedicat de către Consiliul Județean Harghita tineretului, iar în acest sens au primit premii cei mai tineri jurnaliști prezenți la eveniment, și anume: Mag Júlia (Székely Tv), Csiszár Levente (Székely Tv) și Kulcsár Hunor (Sóvidék Tv).

S-au acordat și două premii speciale jurnaliștilor Gina Ștefan, de la agenția de presă Agerpres și Daniela Mezey, de la Transilvania TV News.

Miercurea Ciuc, 25 martie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774