Ședința ordinară a consiliului județean – la Ciumani

(0 Votări)38 vizualizări

Marți, 25 august a avut loc în comuna Ciumani ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita. Președintele instituției, Borboly Csaba a mulțumit în deschiderea ședinței pentru invitație primarului Márton László Szilárd și a afirmat că instituția pe care o conduce încearcă să ajungă în fiecare localitate a județului, consilierii județeni având astfel ocazia de a cunoaște problemele cu care se confruntă populația județului.

„Nu am ținut până acum o ședință la Ciumani, iar deplasarea consiliului județean în această localitate este cu atât mai importantă cu cât invitația de a organiza ședința ordinară aici, a venit din partea comunei”, a menționat Borboly Csaba.

Márton László Szilárd, primarul localității a mulțumit pentru prezență și pentru sprijinul oferit de consiliul județean și de care s-a bucurat de-a lungul timpului localitatea.

În debutul ședinței a avut aprobarea mandatului a doi noi consilieri, în cadrul fracțiunii UDMR și astfel în locul lui Magyari Vencel a venit Dajka Tünde, iar Lukács Áron a fost înlocuit de András Attila. Borboly Csaba i-a felicitat pe noii colegi și și-a exprimat bucuria în ceea ce privește faptul că doi tineri și-au început activitatea în cadrul consiliului.

„S-a resimțit lipsa unei opinii feminine și mă bucur foarte mult că prin punctele de vedere a noilor colegi se va îmbunătăți activitatea consiliului județean”, a spus președintele consiliului județean.

Consilierii județeni au votat proiectul de hotărâre care are în vedere includerea sumei de aproape șapte milioane de lei, provenite de la guvern, în bugetul județean și care urmează a fi folosită pentru reabilitarea drumurilor județene. Totodată, s-a votat alocarea sumei de 244 mii lei din fondul de rezervă al consiliului județean pentru acordarea unui ajutor financiar comunei Ciumani. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea unui cazan cu ajutorul căruia se va asigura încălzirea termică a șapte clădiri publice. Consiliul județean va finanța și activitatea Sport Club Miercurea-Ciuc și va acorda în acest sens suma de 145 mii lei. De asemenea, s-a votat luarea în administrare a drumului care conduce la depozitul de deșeuri din localitatea Corund. Printre punctele de pe ordinea de zi a figurat și hotărârea cu privire asocierea județelor Harghita și Covasna în vederea reabilitării drumurilor care leagă cele două județe, prin accesarea de fonduri europene.

După cum s-a afirmat, Consiliul Județean Harghita acordă atenție sporită localităților mai puțin populate. Astfel, în cadrul programului consiliului județean care prevede sprijinirea acestor localități, s-a aprobat documentația tehnică a sistemului de alimentare cu apă potabilă a satelor Mihăileni și Bențid (Șimonești). Arhitectul  Korodi Szabolcs a prezentat studiul de dezvoltare al localității Băile Homorod, realizat în cadrul proiectului de dezvoltare a Munții Harghitei. Borboly Csaba a accentuat faptul că se încearcă implementarea acelor proiecte care contribuie la consolidarea durabilă a regiunii, respectiv prin intermediul investițiilor din sfera privată.

Miercurea-Ciuc, 26 august 2015


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774