Se atrage atenția Consiliului Concurenței în ceea ce privește abuzurile

(0 Votări)16 vizualizări

Este nevoie de un  management forestier pe termen lung! – aceasta a fost una dintre ideile care s-au conturat cu ocazia conferinței care a fost organizată în data de 26 noiembrie la sediul consiliului județean.

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita a invitat la această conferință pe tema managementului forestier o seamă de experți, antreprenori, reprezentanți ai composesoratelor pentru a dezbate diverse aspecte din domeniul managementului forestier.

„Unul dintre rezultatele cele mai importante ale activității UDMR din ultimii treizeci de ani este relansarea sistemului în care sunt cuprinse composesoratele din regiunea noastră. În ultimul deceniu, mulțumită subvențiilor agricole (APIA) și a prețului ridicat al lemnului, composesoratele au putut asigura beneficii constante membrilor lor. Motivul principal al problemelor actuale este reprezentat de scăderea rapidă a prețului lemnului, astfel companiile mari de prelucrare a lemnului care dețin monopolul pe piața au putut reduce foarte mult prețurile de achiziție a masei lemnoase, în absența micilor firme locale de prelucrare. Abuzând de poziția lor, aceste firme stabilesc prețurile în funcție de interesele lor. Prin furnizarea de informații, materiale de specialitate putem ajuta Consiliul Concurenței să ia măsuri împotriva marilor companii care domină piața de prelucrare a lemnului”, acesta a fost mesajul lui Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita transmis celor prezenți la conferință.

În opinia acestuia este nevoie de o dezbatere publică referitoare la soarta industriei de prelucrare a lemnului din această regiune, iar actorii acestei industrii împreună cu reprezentanții composesoratelor trebuie să colaboreze, conlucreze. Trebuie analizat modul în care poate fi relansată industria de prelucrare a lemnului, cine sunt cei care s-ar implica în acest proces, deoarece în lipsa unei industrii de profil la nivel local composesoratele rămân într-o situație de incapacitate.

„Trebuie acordată o atenție specială domeniului inovației, dezvoltării de noi produse, în primul rând în domeniul energetic și cel al protecției climei și trebuie depuse eforturi pentru fortificarea bazei de date aflată la dispoziția composesoratelor din această regiune”, a afirmat Borboly Csaba.

Miercurea Ciuc, 26 noiembrie 2019


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774