Se are în vedere redactarea unui nou raport în ceea ce privește protejarea vieții umane

Aspectele cu privire la siguranța umană vor fi mai accentuate în cadrul programului LIFE

(0 Votări)46 vizualizări

În cadrul ședinței plenare a Comitetului Regiunilor (CoR), s-a votat în data de 9 februarie, amendamentul înaintat de Borboly Csaba în legătura cu protejarea vieții și bunurilor umane. Pe baza propunerii înaintate de președintele Consiliului Județean Harghita, CoR încurajează Comisia Europeană ca la evaluarea cererilor de subvenționare a proiectelor, să țină seama de potențialul unui proiect de a promova elaborarea de norme noi și găsirea unui echilibru între diferite obiective, protejând siguranța, viața și proprietatea oamenilor. În acest sens în cadrul programului LIFE se va pune mai mare accent pe acele proiecte care au în vedere siguranța umană și a bunurilor. 

Programul LIFE cuprinde alte trei prevederi importante, iar amendamentele lui Borboly Csaba înainte în cadrul Comisiei pentru mediu, schimbări climatice și energie (ENVE) au fost votate la ședința comisiei care a avut loc la finele anului trecut (Știrea elaborată cu această ocazie poate fi accesată aici: http://hargitamegye.ro/vadkarok/friss-hirek/foglalkozni-kell-a-medvetamadasok-tuleloinek-maradando-testi-lelki-seruleseivel.html) În primul rând amendamentele au avut în vederea introducerea de măsuri inovative a căror scop este asigurarea condițiilor necesare habitatului în care trăiesc animalele sălbatice. Pe de altă parte, trebuie acordată atenție și este nevoie de sprijinirea acelor proiecte care au ca scop identificarea datelor în ceea ce privește populația din speciile protejate și dimensiunile habitatului acestora. În al treilea rând, președintele consiliului județean a propus ca reușita programului LIFE să se facă pe baza de noi indicatori care să fie simplificați, deoarece numeroși indicatori nu pot fi evaluați în mod credibil pe durata programului.

- Munca nu se termină aici, avem ca scop elaborarea unui raport pe această temă, care să aibă în vedere modul de utilizare a caracteristicilor locale în ceea ce privește regulilor cărora sunt supuse speciile protejate, dezavantajele pe care le prezintă caracteristicile acestor specii pentru societate, respectiv pericolele care decurg din acestea. Am afirmat acestea în cadrul luării de cuvânt și am subliniat creșterea semnificativă a populației de urs de pe teritoriul României. Îmi doresc să se pună un accent mai mare pe prevenție și pe utilizarea eficientă a potențialelor beneficii – a afirmat Borboly Csaba.

Despre cele afirmate de președintele consiliului județean în cadrul ședinței plenare, Partidul Popular European a făcut referire pe pagina sa de socializare:link

Despre activitatea lui Borboly Csaba în cadrul Comitetului Regiunilor puteți afla mai multe accesând: http://www.borbolycsaba.ro/ro/activitati/comitetul-regiunilor/ .

Miercurea-Ciuc, 9 februarie 2017


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774