Schimb de experiență între reprezentanții județului Harghita și ai delegației din Germania de Nord

(0 Votări)21 vizualizări

La întrevederea care a avut loc, miercuri 24 iunie, s-au pus bazele unei colaborări între reprezentanții consiliului județean și reprezentanții delegației Germaniei de Nord. Delegația a fost primită de președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba și au fost prezenți Elekes Zoltán, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Harghita și Barabás Csaba, directorul biroului de atragere a investițiilor din cadrul consiliului județean. Din partea delegației germane, au fost prezenți Gerhard Ulrich, episcop al Bisericii luterană evanghelică din Germania de Nord, iar întâlnirea a fost organizată de Adorjáni Dezső Zoltán, episcop al Bisericii luterană evanghelică din România. 

Borboly Csaba a mulțumit delegației pentru vizită și episcopului Adorjáni Dezső Zoltán pentru organizarea acestei întâlniri. Președintele consiliului județean a făcut o prezentare a județului și a afirmat că având în vedere relieful zonei, se pune un accent important pe agricultură, creșterea animalelor și turism. De asemenea, acesta a vorbit și despre rolul important pe care îl au cultele, menționând buna colaborare dintre reprezentanții acestora și cei ai consiliului județean. Printre prioritățile menționate de Borboly Csaba s-a numărat rolul pe care îl au micile localități și atragerea investițiilor în aceste zone.

Gerhard Ulrich a prezentat regiunea Germania de Nord, din care face parte și orașul Hamburg, menționând că regiunea de nord prezintă și importante zone rurale cărora le sunt caracteristice multiculturalitatea și prezența diferitelor confesiuni, respectiv aspecte cu privire la minorități. Printre obiectivele vizate prin stabilirea de parteneriate se numără și îngrijirea bolnavilor, vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități. Gerhard Ulrich a afirmat că modelul german nu poate fi aplicat întru totul, însă pot fi prezentate bunele practici.

Borboly Csaba a scos în evidență acele aspecte unde poate fi stabilită o colaborare, printre acestea numărându-se programele after school, sau cele din domeniul agriculturii. În opinia președintelui consiliului județean se pot întreprinde măsuri în ceea ce privește consolidarea parteneriatului cu privire la elaborarea documentației pentru obținerea de finanțare europeană, sau investițiile din domeniul turismului din județul Harghita.

Elekes Zoltán a prezentat serviciile sociale pe care direcția le oferă direcția și a ținut să menționeze că există o foarte bună colaborare cu parteneri din Germania și Austria. Acesta a vorbit și despre programul de îngrijire la domiciliu, care este unic la nivel național, dar și despre centrele de îngrijire a vârstnicilor. Serviciile sociale din județul Harghita sunt printre cele mai dezvoltate din țară, iar programele de asistență comunitară sunt și acestea servicii de succes. Acesta a adăugat că direcția este deschisă spre colaborare, în vederea asigurării de servicii sociale de calitate.

Membrii delegației germane s-au arătat deschiși spre semnarea unei colaborări între instituțiile din cele două părți, oferindu-se a facilita contactul între părți în vederea stabilirii colaborării.

Barabás Csaba a transmis mesajul biroului de investiții din cadrul consiliului județean cu privire la stabilirea de parteneriate în domeniul economic.

La final, Borboly Csaba a menționat că pe baza discuțiilor se vor redacta documente – cum ar fi spre exemplu solicitările de colaborare, care vor fi trimise delegației germane care s-a oferit să transmită aceste solicitări către instituțiile avizate.

 

Miercurea-Ciuc, 24 iunie 2015


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774