Sănătate, dezvoltare și sport

La Odorheiu-Secuiesc a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita 

(0 Votări)27 vizualizări

„Considerăm că este important ca activitatea consiliului județean să cuprindă activități și programe care aduc și resurse financiare instituției, iar din acest punct de vedere, ședința de azi a fost foarte importantă. Sunt convins că proiectele de hotărâri pe care le-am votat azi vor fi în folosul nostru al tuturor”, a afirmat la finalul ședinței care a avut loc la Odorheiu-Secuiesc, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

A fost prezent la ședință și senatorul UDMR Antal Lóránt care a vorbit despre  modificarea adoptată de Senat și care are în vedere ca organizațiile civile, asociațiile de dezvoltare să devină entități finanțatoare.

S-a votat în unanimitate hotărârea care are în vedere continuarea colaborării cu Ministerul Sănătății, împreună cu spitalul județean Sfântu-Gheorghe pentru accesarea de finanțare europeană și astfel obținerea sumei de 3 milioane de euro pentru echiparea și renovarea ambulatoriului de la spitalul de urgență din Miercurea Ciuc. 

Se dorește ca și la centrul de dezvoltare timpurie de la Sânmartin să existe terapii prin intermediul cărora copiii mici să fie ajutați și sprijiniți în demersurile de integrare și vindecare. Totodată, și centrului de zi de la Bălan i s-au alocat fonduri.

„Chiar dacă a fost o activitate de durată, s-a reușit găsirea unei soluții în vederea sprijinirii clubului sportiv Sportklub din Miercurea Ciuc. Am încredere că echipa va utiliza în mod eficient această finanțare, iar rezultatele pe care le va obține ne vor face pe noi toți mândri”, a afirmat Borboly Csaba.

De asemenea, investiția care are în vedere construirea trotuarului în localitatea Zetea este în curs de implementare și sunt așteptați ofertanți la noua procedură de licitație publică.

Miercurea Ciuc, 19 octombrie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774