S-a aprobat bugetul Consiliului Județean Harghita

Planuri ambițioase pentru anul în curs

(0 Votări)27 vizualizări

471 milioane de lei este suma din care se gospodărește în acest an Consiliului Județean Harghita, bugetul consiliului județean fiind votat în cadrul ședinței ordinare a instituției care a avut loc în data de 19 februarie. Investițiile de anvergură fac ca județul să fie unul mai sigur, prin dezvoltarea spitalului județean și a activităților sportive se dorește ca județul să fie unul mai sănătos. În stabilirea bugetului județean un domeniu prioritar a fost și mediul înconjurător, urmând a fi sprijinite acele activități care vor face din județul Harghita un „județ verde”. Se dorește de asemenea, creșterea salariilor medii prin sprijinirea mediului antreprenorial. 

Pe lângă votarea proiectului de hotărâre referitor la bugetul de venituri și cheltuieli al județului, au fost votare și programele demarate în urmă cu ani de zile și care se bucură de reușită și au ca element central comunitatea: programele culturale, cele dedicate familiilor, sprijinirii cultelor, respectiv asociațiilor de pompieri voluntari din județ.

„Comparativ cu anul trecut, bugetul din acest an este mai mic cu 40 milioane de lei, în ciuda acestui aspect, planurile noastre sunt ambițioase! În deceniul care a trecut am pus bazele unui serii de investiții care stau la baza dezvoltării și investițiilor ulterioare. Ne dorim ca județul Harghita să fie un județ sigur, sănătos și verde, unde domeniul antreprenorial și familiile ocupă un rol important, și pe care fiecare locuitor să îl considere un cămin, un loc al bunăstării” – a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Investițiile și activitățile propuse se încadrează în strategia de dezvoltare județeană.  Se dorește ca județul să fie unul verde și să corespundă provocărilor care vin odată  schimbările climatice. O inițiativă în acest sens este împădurirea a o sută de hectare de teren, scăderea cantității de deșeuri produse și utilizării hârtiei, respectiv organizarea campaniilor de conștientizare în rândul populației de toate vârstele.

Domeniul sănătății reprezintă în continuare o prioritate în județul Harghita, astfel continuă demersurile și activitățile care au ca scop dezvoltarea spitalului județean. Se dorește asigurarea serviciilor și dotărilor medicale de înaltă calitate, nefiind uitate nici activitățile cu caracter sportiv. Accesul locuitorilor la serviciile de prevenție și păstrare a sănătății, în localitatea de domiciliu, sunt foarte importante.

Într-un județ care dorește să favorizeze mediul antreprenorial, trebuie sprijinită  demararea afacerilor, întreprinderile mici și mijlocii, micile afaceri de familie, cooperativele. Astfel, construirea incubatoarelor de afaceri și a parcurilor industriale, realizarea planurilor urbanistice zonale trebuie să aibă în vedere impulsionarea tinerilor, a fermierilor și antreprenorilor. Aceste aspecte pot conduce în județul Harghita la creșterea numărului locurilor de muncă, respectiv a salariului mediu.

„Am întocmit bugetul de venituri și cheltuieli având în vedere investițiile cele mai mari din fiecare zonă a județului, deoarece considerăm că doar prin muncă în echipă putem obține rezultatele dorite. Toate cele trei zone ale județului trebuie să se dezvolte în mod similar pentru ca cele preconizate de noi să fie realizate în scopul bunăstării fiecărui locuitor al județului Harghita”- a adăugat președintele consiliului județean.

 

Miercurea Ciuc, 19 februarie 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2023»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774