Programul lapte și corn – produsele sunt asigurate din prima zi a anului școlar în județul Harghita

(0 Votări)204 vizualizări

Contractele pentru fiecare microregiune din programul școlar de lapte și corn sunt în vigoare, elevii din județul Harghita primesc produsele din prima zi a anului școlar.

După dificultățile din anile școlare anterioare și după seria plângerilor primite, a fost semnat un contract cadru pentru 4 ani, care permite asigurarea produselor din prima zi de școală, județul Harghita fiind probabil singurul județ din țară unde programul a început fără probleme. În cazul în care prețurile se schimbă, acestea se pot modifica între timp cu un act adițional. 

Consiliul Județean Harghita a elaborat și un dosar pentru transportul fructelor și legumelor, produse ce vor fi incluse din acest an, însă achizițiile publice nu pot fi demarate până când prețurile de cumpărare nu sunt publicate în Monitorul Oficial.

În anii precedenți, oficialii Consiliului Județean Harghita au consultat cu managerii și directorii școlilor pentru a îmbunătăți programul, iar compania care a furnizat produse de slabă calitate a fost avertizat în mod repetat să îmbunătățească calitatea produselor.

Reprezentanții instituției au încercat de asemenea să îmbunătățească calitatea produselor și să modifice programul, care ar favoriza producătorii locali, deoarece copiii ar trebui sa primească produse proaspete. În acest sens, au depus mai multe modificări de lege pentru îmbunătățirea programului în vederea luarii în considerare și a calității produselor, nu numai a prețului cel mai scăzut, potrivit faptului că  există copii care au doar această masă zilnică sigură. Totodată, pentru achiziționarea produselor de calitate în achiziția publică județul a fost împărțit în 37 de microregiuni.

Comunicatele anterioare pe această temă se găsesc accesând adresa: http://judetulharghita.ro/stiri/program-lapte-corn.html.

Monitorizarea calității produselor se va face și în acest an școlar, părinții și elevii, respectiv directorii sunt rugați să semnaleze consiliului județean orice neregulă privind calitatea produselor furnizate.

Miercurea-Ciuc, 14 septembrie 2017


[ Program Lapte-corn ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774