Program de urmărire a furnizării în școli a laptelui și cornului

Se va ușura semnificativ munca instituțiilor de învățământ, dar și cea a furnizorilor

(0 Votări)165 vizualizări

Este funcțional programul prin intermediul căruia școlile pot încărca zilnic numărul elevilor prezenți, iar pe baza acestor informații, firmele vor furniza produsele în cadrul programului național laptele și cornul. La conferința de presă care a avut loc în data de 6 martie, directorul firmei Cosys IT György Zsolt, a prezentat programul care oferă școlilor posibilitatea de a semnala firmelor, aspecte cu privire la cantitatea și calitatea produselor furnizate. 

Acesta a menționat buna colaborare care a existat între reprezentanții unităților de învățământ, dar și a firmelor care furnizează produsele, în perioada premergătoare lansării programului. În momentul de față, baza de date cuprinde aproximativ 8.000 de documente, astfel este facilă verificarea retroactivă a datelor cu privire la prezența elevilor, respectiv a produselor furnizate. Din cele 367 de unități de învățământ din județ, 345 utilizează programul, sperându-se că și celelalte instituții de învățământ să vor înregistra în cadrul programului.

Conform celor afirmate de Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, prin intermediul acestui program se dorește depășirea dificultăților întâmpinate până în momentul de față în cadrul programului laptele și cornul. Legea obligă consiliul județean să achite produsele furnizate, pe baza numărului elevilor prezenți la cursuri în fiecare zi. „Programul ușurează și activitatea firmelor, dat fiind faptul că acestea vor furniza atâtea produse câți elevi sunt prezenți la cursuri, iar consiliul județean va efectua plățile, având în vedere acest aspect. Și procesul de decontare a acestor cheltuieli va fi mai exact”, a afirmat Borboly Csaba, completând că de cele mai multe ori directori unităților de învățământ sunt obligați să desfășoare o activitate care nu intră în sfera îndatoririlor. Prin acest program se dorește înlăturarea acestor activități complementare.

Gârbea Petru, inspector școlar general a catalogat programul ca fiind unul util și a reamintit directorilor unităților de învățământ faptul că vor fi responsabili în ceea ce privește încărcarea în sistem a datelor referitoare la numărul de elevi prezenți la cursuri.

Programul permite unităților de învățământ semnalarea oricăror aspecte furnizorilor, totodată pe lângă acestea, consiliul județean și furnizori, și inspectoratul școlar are acces nelimitat în utilizarea programului. Se facilitează astfel comunicarea între părțile implicate în acest furnizarea produselor și se diminuează birocrația. După cum am menționat și în prealabil, ideea utilizării unui  astfel de program am venit ca urmare a neregulilor cu privire la produsele furnizate către școli, iar în acest mod va fi posibilă urmărirea îndeaproape a programului laptele și cornul, furnizorii pot fi trași la răspundere pentru eventualele nereguli.  

Miercurea-Ciuc, 6 martie 2017


[ Program Lapte-corn ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«ianuarie, 2025»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774