Premiere la cel de-al 7-lea Festival Internațional de Jazz din Miercurea-Ciuc

(0 Votări)63 vizualizări

În urmă cu şapte ani a pornit ca Mini Jazz Festival, astăzi a devenit recunoscut la nivel național și internațional, mulți considerându-l ca cel mai cunoscut eveniment de vară al municipiului Miercurea-Ciuc.

Programul festivalului de anul acesta, organizat între 21 și 23 august la Cetatea Mikó din Miercurea-Ciuc, a fost prezentat de organizatori și sponsori în cadrul conferinței de presă din 13 august. Au fost prezenți Szilágyi Nóra, directoarea festivalului, Zonda Erika, conducătorul Direcției Generale Programe, Proiecte și Coordinarea Instituțiilor Subordonate al Consiliului Județean Harghita, Ferencz Angéla, managerul Centrului Cultural Județean Harghita, André Zsuzsanna din partea Departamentului pentru Relații Interetnice, Mircea Colceriu, specialist mass-media și actrița Fekete Bernadetta. Cântăreața Szilágyi Nóra, fondatoarea festivalului și-a exprimat bucuria că evenimentul restrîns, familiar de la început în doar câteva ani și-a câștigat un renume internațional, la care au contribuit de-a lungul anilor în mare măsură artiștii renumiți.

Consiliul Județean Harghita a finanțat ediția din acest an al festivalului cu o sumă mai mare decât în anul trecut: prin Centrul Cultural Județean Harghita a sprijinit iniţiativa cu 20 de mii de lei, oferind deasemenea și sprijin logistic, în scopul organizării la un nivel înalt al evenimentului.

– Un astfel de eveniment atrage vizitatori atât din țară cât și din străinătate. Suntem deosebit de încântați de faptul că festivalul se extinde, iubitorii muzicii jazz în acest an vor avea posibilitatea să participe la concerte atât la Odorheiu-Secuiesc cât și la Gheorgheni – a spus Zonda Erika.

– Sunt sigur că vor avea o experiență deosebită nu numai iubitorii muzicii, dar și copiii lor, organizatorii gândindu-se și la cei mici, pregătindu-le diverse activităţi specifice vîrstei – a subliniat Ferencz Angéla.

Conform Departamentului de Relații Interetnice, care sprijină de trei ani festivalul, muzica este un instrument excelent de a aduce oamenii mai aproape unul de altul în spiritul multiculturalismului.

Anul acesta Mircea Colceriu va ajuta la promovarea festivalului în presă, iar actrița Fekete Bernadetta va ține legătura cu artiștii străini.

În cadrul conferinței de presă Szilágyi Nóra a prezentat programul evenimentului: vineri, 21 august festivalul va începe cu prezentarea unei formații locale, după care va apărea pe scenă formația Sebastian Spanache Trio. Cu sprijinul Consiliului Județean Harghita va debuta în Transilvania formația Random Trip alături de apreciatele interprete Gereben Zita și Luiza Zan. Sâmbătă va cânta Váczi Eszter și Quartetul, după care se va prezenta publicului din Ciuc Elsa Valle y sus Hermanos (CU, HU). Szilágyi Nóra a atras atenția asupra concertului trioului de renume mondial Lars Danielsson, care va cânta în premieră în România, la concert fiind așteptaţi spectatori din toate colțurile țării. Duminică vor apărea pe scenă Made in 234, câștigătorul concursului Student Jazz din Târgu Mureș, și SoulBlaster-Tower of Power tribute band, iar la final va cânta Papajazz. Sâmbătă și duminică de la ora 10 și 30 de minute vor fi activități interactive pentru cei mici și un workshop în pubul Ólommadár.

Programul detaliat găsiți pe site-ul http://jazzfestival.ro/minijazz/ro

Miercurea-Ciuc, 18 august 2015


[ Ştiri culturale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774