Oportunități excelente pentru conducători aleși locali și județeni

(0 Votări)19 vizualizări

Cea de-a optsprezecea ediție a Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor (The European Week of Regions and Cities – EWRC) va avea loc în perioada 12-15 octombrie la Bruxelles. Evenimentul de mai multe zile, susținut de Comisia Europeană, Parlamentul European și Comitetul European al Regiunilor, oferă oportunitatea de a participa la o serie de programe profesionale și de a face schimb de experiențe cu privire la politicile și programele UE. În acest scop, a fost anunțat un program pentru tinerii politicieni aleși prin intermediul unui apel special.

Încurajăm toți tinerii aleși care pot și doresc să facă ceva pentru ca comunitatea noastră să-și rupă din timp 5-10 minute pentru a completa formularul prin intermediul căruia regiunea noastră va putea fi reprezentată cum se cuvine la acest prestigios eveniment.

Candidaților selectați li se vor asigura costurile de călătorie de către organizatorii evenimentului și vor primi și 274 EUR pentru acoperirea costurilor suplimentare. Condiția de depunere a cererii este ca persoana care aplică să aibă vârsta sub patruzeci de ani (să nu împlinească vârsta până la data evenimentului), să se afle în curs exercitare a unui mandat (în calitate de consilier local sau județean, primar, lider ales), și totodată, să nu fie dar să nu fie membru al Comitetului Regiunilor.

Cei interesați se pot prezenta, până la data de 31 mai completând formularul în limba engleză, care poate fi accesat la următorul link: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/InterestForm_YEPs_Jan2020

Cunoștințele de limbă engleză reprezintă un avantaj dat fiind faptul că o serie de evenimente se vor desfășura în limba engleză, la fel și cunoștințele generale pe teme abordate în cadrul Uniunii Europene – mai ales referitoare la politica de coeziune, green deal și viitorul Europei -, respectiv experiența dobândită în acest domeniu.

Mai multe informații pe acest subiect: https://cor.europa.eu/hu/engage/Pages/Yeps.aspx

 

Despre săptămâna europeană a regiunilor și orașelor

Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor este un eveniment anual care se desfășoară la Bruxelles pe durata a patru zile, timp în care funcționari din cadrul administraţiilor regiunilor și orașelor, precum și experți și reprezentanți ai mediului universitar au ocazia să facă schimb de bune practici și cunoștințe în domeniul dezvoltării regionale și urbane. De asemenea, este o platformă recunoscută de dialog politic pe teme de dezvoltare a politicii de coeziune a UE și de sensibilizare a factorilor de decizie față de importanța regiunilor și orașelor în procesul de elaborare a politicilor UE. Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor este cel mai mare eveniment public de acest tip la nivel european

Pentru mai multe informații și lămuriri echipa din cadrul departamentului de relații internațional vă stă la dispoziție la adresa de e-mail nemzetkozi@hargitamegye.ro .

 

Miercurea Ciuc, 26 mai 2020


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774