Noi incubatoare de afaceri în județul Harghita

(0 Votări)27 vizualizări

A fost aprobată hotărârea care are în vedere modificarea studiului de fezabilitate în cazul incubatoarelor de afaceri de la Miercurea Ciuc și Cristuru-Secuiesc, în cadrul ședinței Consiliului Județean Harghita care a avut loc azi la centrul multifuncțional din comuna Dănești. După cum se știe, consiliul județean își dorește ca în parteneriat cu conducerile orașelor din județ să se construiască câte un incubator de afaceri. 

Harghita Business Center, incubatorul de afaceri de la Odorheiu-Secuiesc care funcționează la capacitate maximă este un exemplu în ceea ce privește necesitatea acestui tip de instituții. Prin finanțare în cadrul Programului Operativ Regional este posibilă construirea unui al doilea incubator de afaceri. Pentru încurajarea tinerilor de a lansa noi afaceri, consiliul județean își dorește să fie construite incubatoare de afaceri în zonele Ciuc și Cristur. În Miercurea Ciuc, incubatorul de afaceri va sprijini domeniul creativ, iar locația preconizată este clădirea de la Jigodin Băi, de lângă izvorul de apă minerală. La Cristuru-Secuiesc se va pune accent pe domeniul pielăriei și industriei textile, incubatorul de afaceri urmând a fi construit în apropierea  Grupului școlar Zeyk Domokos.

Studiul de fezabilitate va fi urmat de un proiect tehnic și astfel ca proiectele depuse în următoarea etapă de finanțare în cadrul Programului Operativ Regional să aibă mai multe șanse de a obține finanțare.

Unitatea de primire urgențe de la spitalul județean se renovează cu finanțare de la guvern

În cadrul ședinței consiliului județean a fost votată și hotărârea prin care o parte a terenului Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc se va preda Companiei Naționale de Investiții. Este nevoie de acest lucru pentru ca Unitatea de Primire Urgențe de la spitalul județean să fie extinsă prin acordarea unei finanțări de 65 milioane de lei, bani proveniți de la guvern. Actuala unitate și-a depășit capacitatea de funcționare, iar odată cu lucrările de renovare spitalul se va afla mai aproape de dezideratul de a deveni spital clinic regional. Se preconizează că pentru implementarea acestor lucrări va fi nevoie de trei ani.

Mai mulți bani pentru construirea de drumuri

A fost mărit bugetul pentru lucrările de reabilitare a porțiunii drumului județean 131A, între localitățile Comănești și Mărtiniș. Dat fiind faptul că la anterioara procedură de achiziție publică nu s-a prezentat nici o firmă, la actuala procedură de achiziției publică s-a mărit bugetul de la 16  milioane de lei, la 21 milioane de lei.

Miercurea Ciuc, 16 septembrie 2019


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774