Moștenirea culturală a județului Harghita prezentată la Bruxelles

Evenimentul prilejuit de zilele deschise sunt o bună oportunitate de a face cunoștință cu diferitele regiuni 

(0 Votări)33 vizualizări

Și în acest an Consiliul Județean Harghita și Asociația pentru Județul Harghita au luat parte la ziua porților deschise a instituțiilor europene, organizate pentru a marca Ziua Europei. La Bruxelles acest eveniment a avut loc în data de 5 mai. Asemenea anilor precedenți, evenimentul organizat la Comitetul Regiunilor a fost o bună ocazie de prezentare a regiunii, la expoziția țărilor membre ale Uniunii Europene participând an de an mii de vizitatori. 

„Considerăm că este important să participăm în fiecare an la acest eveniment fiind o oportunitate de a ne prezenta tradițiile, produsele locale, valorile turistice și activitățile pe care le desfășurăm. 2018 este anul european al patrimoniului cultural, iar evenimentul a fost o bună ocazie de a prezenta patrimoniul cultural al județului Harghita, evidențiind porțile secuiești”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Prin intermediul unei expoziții de fotografii, la Bruxelles reprezentanții harghiteni au prezentat porțile secuiești cu a căror conservare și salvare s-a ocupat cea care a fost Kovács Piroska, etnograf din localitatea Satu Mare. Excepționala sa activitate a fost recunoscută la nivel european, în anul 2012 decernându-i-se Premiul Europa Nostra. 

În acest an, Consiliul Județean Harghita a fost reprezentat la Bruxelles de Kinda Jolán director general adjunct, Imre Krisztina și Süveg Éva consilieri, iar din partea Asociației pentru Județul Harghita a fost prezent meșterul popular, sculptorul în lemn Kovács Gábor Jakab din localitatea Tușnad. Cu ajutorul acestuia vizitatorii au avut ocazia de a se familiariza cu meșteșugul sculptării lemnului.

La standul județului Harghita au putut fi degustate produse locale - turtă dulce, cârnați, cașcaval, siropuri și pâine de casă; au fost prezentate și materiale promoționale în care au fost prezentate atracțiile turistice, cum ar fi spre exemplu Drumul Mariei, Legendele Ținutului Secuiesc, porțile secuiești, respectiv oferte turistice.

Miercurea Ciuc, 6 mai 2018


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774