Măsuri luate pentru implementarea proiectului integrat de gestionare a deșeurilor

(0 Votări)36 vizualizări

Proiectele de hotărâri care au fost dezbătute și aprobate la ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita din data de 13 mai 2015, au vizat, printre altele, aspecte referitoare la stabilirea componenței nominale a comisiilor de specialitate ale consiliului, aprobarea situaţiilor financiare pe anul 2014 asupra execuţiei bugetare a instituției, dar și plata cotizațiilor de membru din cadrul diferitelor asociații.

Consiliul județean are un nou membru în persoana lui Miklós Géza care și-a depus jurământul în cadrul ședinței. S-a votat și proiectul de hotărâre privind aprobarea contractării de către județul Harghita, prin Consiliul Județean Harghita, a unei finanțări rambursabile interne în valoare de 25.000.000 lei și se dorește ca acesta să fie accesat de la Trezoreria Națională, în cursul lunii august. Acest împrumut este necesar pentru implementarea proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor din județul Harghita. Președintele consiliului județean a menționat faptul că instituția dorește să contracteze credite a căror rambursare să fie posibilă din banii generați de investițiile pentru care s-au accesat banii.

Pentru ducerea la bun sfârșit a proiectului de gestionare a deșeurilor s-a aprobat predarea-primirea în folosință temporară pe o perioadă de 6 luni, cu titlu gratuit, a terenului pe care se află depozitul de deșeuri menajer al orașului Vlăhița și aflat în proprietatea composesoratului Lueta și a terenului pe care se află depozitul de deșeuri menajere al orașului Băile Tușnad în vederea desființării depozitului de deșeu prin ridicarea, încărcarea și relocarea acestuia prin transport.

În cazul lucrărilor de reabilitare ale Spitalului Județean de Urgență Miercurea-Ciuc a trebuit regândit sistemul de aerisire. S-a aprobat noul plan, iar în zilele următoare va avea loc scoaterea la licitație publică a acestor lucrări. „După semnarea contractului, efectuarea lucrărilor necesită aproximativ două luni. Avem speranța că în zilele care urmează și lucrările de la secția ATI a spitalului se vor finaliza”, a spus vicepreședintele consiliului județean, Barti Tihamér. Borboly Csaba a făcut cunoscut faptul că s-au alocat bani din fondul de rezervă al consiliului județean pentru achiziționarea de aparatură necesară bunei funcționări a sălilor de operație din cadrul spitalului județean.

Nu în ultimul rând, s-a votat și schimbarea denumirilor școlilor speciale din Bilbor și Ocland, acestea devenind centre școlare.

Prin vot secret s-a votat și persoana căreia i se va acorda premiului PRO HARGHITA pe anul 2015.

 

Miercurea-Ciuc, 13 mai 2015


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774