La inițiativa Consiliului Județean Harghita s-a modificat legislația cu privire la carnetele de producător

Modificările legislative mulțumită cunoștințelor profesionale adecvate 

(0 Votări)52 vizualizări

„S-a adeverit din nou faptul că și din județul Harghita se pot iniția propuneri de modificare legislativă, este nevoie doar de cunoștințe adecvate. Situația de față demonstrează că în cadrul Consiliului Județean Harghita își desfășoară activitatea personal bine pregătit. Doresc să-l felicit pe Birta Antal, director general în cadrul instituției pentru vigilență și inițiativa de modificare legislativă înaintată către Ministerul Agriculturii. Mulțumesc pentru colaborare și senatorului UDMR Tánczos Barna”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita în legătură ordonanța de urgență care face referire la valabilitatea carnetelor de producător.

„Odată cu intrarea în vigoare a Legii 70/2018 se modifică prevederile referitoare la valabilitatea carnetelor de producător și astfel numeroși producători agricoli din județ ar fi întâmpinat dificultăți. În primul rând în procesul de valorificare a produselor, iar în al doilea rând în solicitarea subvențiilor APIA. Noi am solicitat prelungirea valabilității carnetelor de producător printate, respectiv a celor deja eliberate” a afirmat directorul general Birta Antal.

Utilizarea carnetelor de producători a fost introdusă de guvernul român în anul 2014 cu scopul facilitării procesului de valorificare a produselor în piețele agroalimentare, respectiv pentru asigurarea cadrului legal pentru comercializarea produselor agricole. Consiliul Județean Harghita și primăriile din județ au eliberat mai multe mii de astfel de carnete care sunt valabile până în 2019-2020, iar producătorii conform actualei legi, cu aceste carnete nu ar fi avut posibilitatea de a-și vinde produsele și nici înainta documentații pentru obținerea de subvențiile APIA. Datorită modificărilor legislative inițiate de Consiliul Județean Harghita, carnetele de producător eliberate sunt valabile până la expirarea termenului inițial, care este menționat și pe acest carnet.

Miercurea Ciuc, 5 aprilie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774