La Bruxelles: în scopul protecției micilor producătorilor și a produselor locale

A avut loc ședința comisiei de specialitate pentru resurse naturale și agricultură din cadrul Comitetului Regiunilor 

(0 Votări)7 vizualizări

La ședința comisiei de specialitate pentru resurse naturale și agricultură (NAT) din cadrul Comitetului European al Regiunilor (CoR) care a avut loc ieri, 1 octombrie la Bruxelles s-au dezbătut aspecte legate de alimentația sănătoasă, Politica agrară comună (PAC), respectiv alimentele bio, aici incluzându-se și Produsele secuiești. Printre cei care au luat cuvântul s-a aflat și Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și membru CoR care a vorbit despre specificul regiunii noastre, sprijinirea micilor producători și despre oportunitatea creării unui grup de lucru interregional (intergroup).

Borboly Csaba a propus ca grupul de lucru să-și înceapă de îndată activitatea, președintele comisiei salutând inițiativa și-a exprimat speranța că în scurt timp tot mai multe persoane se vor alătura inițiativei. Acesta a mai spus că se alătură personal intergrupului, dat fiind faptul că alimentația sănătoasă este tot mai importantă la nivel european.

– Din punct de vedere al alimentației sănătoase, inițiativa este foarte importantă, respectiv și datorită faptului că produsele înregistrate cu marca Produs secuiesc,  micii producători locali, produsele  sănătoase și bio sunt caracteristice zonei noastre. Astfel, la nivel european, dacă directivele vor avea în vedere producătorii locali și produsele sănătoase, probabil nu vor fi favorizate doar marile ferme, marii producători – a afirmat Borboly Csaba.

Înființarea grupului de lucru interregional a fost lansată și în cadrul evenimentului care a avut loc anul trecut, în luna octombrie, intitulat  Go local! – Best practices of sustainable food policy on local level, în cadrul săptămânii europene dedicată regiunilor și orașelor, și care s-a desfășurat la sediul Comitetului Regiunilor de la Bruxelles. Atunci reprezentanții județului Harghita au prezentat o serie de produse care beneficiază de marca Produs Secuiesc

Consiliul Județean Harghita, cu sprijinul Comisiei Europene, Parlamentului European și Comitetului European al Regiunilor, organizează la data de 9 octombrie, în cadrul Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor, 2018, de la Bruxelles, workshop-ul „Brain Drain: a one way ticket” dedicat migrației tinerilor și forței de muncă.

În cadrul ședinței s-a discutat și despre avizul cu privire la Politica agrară comună, ocazie cu care președintele Consiliului Județean Harghita a afirmat că este important a se avea în vedere și interesele micilor producători, previzibilitatea având un rol definitoriu pentru ca aceștia să poată să-și desfășoare activitatea, să investească.

Miercurea Ciuc, 2 octombrie 2018


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774