Investiții semnificative în sistemul județean de sănătate

Borboly Csaba s-a întâlnit cu ministrul sănătății 

(0 Votări)45 vizualizări

Cu ocazia vizitelor la Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc și la sediul secției de boli infecțioase de la Șumuleu-Ciuc, s-au formulat o serie de probleme. Ca urmare a discuțiilor pe care Kelemen Hunor, președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România le-a purtat, președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba s-a întâlnit în data de 27 martie cu ministrul sănătății Florian-Dorel Bodog în vederea dezbaterii problemelor cu care se confruntă angajații din sistemul sanitar județean, dar și în vederea obținerii finanțării investițiilor din domeniu.

Este îmbucurător faptul că aparatură necesară efectuării examenelor medicale cu rezonanță magnetică și a cărei valoare se ridică la aproximativ două milioane de lei, va fi achiziționată de minister. În momentul de față, spitalul județean închiriază această aparatură, iar cu banii care vor fi economisiți se poate recurge la închirierea sau achiziționarea de noi aparaturi medicale. Pe lângă acestea, președintele consiliului județean a reamintit și solicitarea pe care instituția a înaintat-o în vederea obținerii de finanțare în vederea achiziționării de aparatură și care este în curs de evaluare la minister.

Este foarte importantă mutarea secției de boli infecțioase de la Șumuleu-Ciuc în clădirea policlinicii din Miercurea-Ciuc. Conform avizului favorabil din luna decembrie, nu există niciun impediment în mutarea celor două secții. În opinia președintelui consiliului județean, odată cu lucrările de reamenajare a policlinicii vor fi îmbunătățite serviciile din sistemul sanitar și armonizate activitățile din domeniu. Ministrul l-a asigurat pe Borboly Csaba de acordul său de principiu. În cele ce urmează vor avea loc consultări cu secretarul de stat desemnat de minister în vederea cooptării surselor de finanțare din proiectele europene.

Se dorește și asigurarea serviciilor de examene de laborator, dat fiind faptul că în momentul de față spitalul județean este obligat să contracteze aceste servicii de la o firmă particulară.

Odată cu sus-menționatele vizite s-a constatat că este nevoie și de suplimentarea saloanelor de primire a urgențelor, iar poziționarea tip vagon a saloanelor existente nu este chiar cea mai oportună. În anul 2015 s-a intervenit în 27.268 situații de urgență, anul trecut - 25.634, iar până la data actuală din acest an - 6.031. Aceste date stau la baza solicitării de reamenajare a secției destinate intervenției în caz de urgență.

Aceste investiții sunt parte a strategiei Consiliului Județean Harghita din domeniul sănătății, elaborate în vederea îmbunătățirii serviciilor medicale și pentru ca serviciile oferite de spitalul județean să fie accesibile cetățenilor din toate zonele ale județului, respectiv să fie îmbunătățiți timpii de reacție în cazul intervențiilor medicale. Totodată, președintele consiliului județean și-a exprimat bucuria vizavi de faptul că mulțumită eforturilor depuse, tot mai mulți studenți de la medicină sunt interesați în ocuparea unui loc de muncă la spitalul județean din Miercurea-Ciuc.

Miercurea-Ciuc, 27 martie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774