Harghiteni la Parada porturilor populare din Vatra Dornei

Comunicatul de presă al GAL Leader „Csik”

(0 Votări)42 vizualizări

În perioada 25-27 septembrie 2018 va fi organizat al XI-lea Congres European de Munte, la Vatra Dornei, organizat de Euromontana în colaborare cu Agenția pentru Zonele Montane (AZM, România). Moto-ul conferinței este:  "Patrimoniul cultural ca motor al creativității, inovării și dezvoltării socioeconomice a zonelor montane" - O moștenire valoroasă din trecut, o resursă strategică pentru viitor.

Se va concentra asupra patrimoniului cultural tangibil și intangibil în zonele montane și asupra modului în care această resursă strategică, moștenită din trecut, poate reprezenta un element-cheie pentru dezvoltarea în continuare a zonelor montane durabile și atractive. Aceasta va spori rolul zonelor montane europene, al comunităților lor și al patrimoniului lor cultural în abordarea provocărilor viitorului, dezvăluirea unor perspective mai largi și crearea de noi oportunități.

Asociația Csíksomlyó a primit invitație, ca fiind din județul Harghita, județul cu cea mai mare pondere a zonei montane din România, la a doua zi a conferinței, în care va avea loc Parada Porturilor Populare – în care fiecare regiune va prezenta portul popular caracteristic ținutului propriu.

Scopul Asociației Csíksomlyó Egyesület: prezentarea culturii tradiționale

Obiective:  Prezentarea culturii tradiționale (dans și cântece populare, port popular) din județul Harghita în localități ale județului Suceava, cu scopul întăririi unității naționale din diasporă.

Rezultate așteptate: Va crește numărul turiștilor/vizitatorilor în județul Harghita, recunoscând valoarea tradițiilor culturale, prezentat de ansamblul folcloric.

Planificăm participarea a 16 membrii ai Ansamblului Tradițional de păstrare a tradițiilor la acest program, prin reprezentare a județului Harghita la conferință și la Parada porturilor populare, prin prezentarea a câtor mai multe variații a portului popular – din zona Casinului, Ciucului de Sus, Ghimeșului, din zona Odorhei, etc.

Participarea la acest program este finanțată de Consiliul Județean Harghita. 


[ Știri culturale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iunie, 2024»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774