Gestionarea pădurilor din Harghita la summit-ul mondial privind încălzirea globală

Întâlnire mondială a liderilor autorităților locale și regionale la Lyon 

(0 Votări)31 vizualizări

Borboly Csaba a participat în calitate de membru al delegației Comitetului Regiunilor (CoR), în data de 1 și 2 iulie, la summit-ul mondial unde s-a dezbătut problema schimbărilor climatice, în prezența reprezentanților unităților administrative locale și regionale. Evenimentul s-a desfășurat sub patronajul președintelui francez, François Hollande care a fost prezent la evenimentul care precede conferința pe tema schimbărilor climatice de la Paris, în cursul lunii decembrie. (Mai multe puteți afla accesând link-ul http://en.rhonealpes.fr/1197-world-climate-summit-2015-en.htm). 

Conform preconizărilor, la finele anului se va semna la Paris convenția a cărei scop este angajarea în limitarea creșterii încălzirii globale la 2 grade Celsius. (Această temă a fost dezbătută și în cadrul ședinței Comisiei pentru mediu, schimbări climatice și energie – ENVE, din data de 30 iunie de la Bruxelles: http://cor.europa.eu/hu/news/Pages/enve-to-address-cop.aspx)

Borboly Csaba consideră că prezența reprezentanților Comitetului Regiunilor la întâlnirea de la Lyon are un rol foarte important, deoarece este o modalitate de a se face cunoscută poziția administrațiilor publice din cadrul Uniunii Europene. În catalogul dezbaterilor au figurat și proiectele Consiliului Județean Harghita din domeniul gestionării pădurilor – Robinwood Plus (http://robinwoodplus.eu/) și al agriculturii – inițiativa Produs Secuiesc (http://szekelytermek.ro/). În cazul proiectului Robinwood Plus s-au prezentat bunele practici stabilite între parteneri, derularea a numeroase subproiecte care au avut ca scop educarea copiilor și tinerilor în ceea ce privește mediul înconjurător, gestionarea pădurilor, sustenabilitatea turismului și valorificarea la nivel local a produselor din lemn. Szőcs Mátyás István, directorul adjunct al Direcției generale de management din cadrul Consiliului Județean Harghita a vorbit despre subiectul agriculturii.

„Prin intermediul proiectului internațional am avut ocazia de face schimb de bune practici cu partenerii implicați, respectiv de a face cunoscute concepțiile județului Harghita în ceea ce privește schimbările climatice, dat fiind faptul că și micii pași întreprinși la nivel local își aduc aportul în acest sens. La Lyon am avut ocazia de a prezenta experiențele din acest domeniu și consider că este important să ne facem auzită vocea la nivel internațional și de a ne apăra drepturile, punând accent special pe întreprinderile locale de prelucrare a lemnului care reprezintă un pilon principal al economiei locale. Activitatea acestora, în comparație cu cea a firmelor multinaționale din domeniu, poate avea un impact nu atât de mare asupra mediu. Putem face lobby la nivel internațional pentru protejarea produselor locale, acesta este și motivul pentru care consider important ca materialul informativ pe această temă să figureze în catalogul summit-ului internațional de la Lyon”, a afirmat președintele consiliului județean.

Mai multe informații despre activitatea președintelui consiliului județean în cadrul Comitetului Regiunilor puteți afla accesând link-ul http://www.borbolycsaba.ro/ro/activitati/comitetul-regiunilor/.

 

Miercurea-Ciuc, 3 iulie 2015


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774