Duminică are loc primul Maratonul Sacru pentru Valorile Creștine și Pace

Mod de viață sănătos: mișcare și încărcare spirituală

(0 Votări)23 vizualizări

Duminică, 14 august are loc din inițiativa civică a Asociației Via Mariae, Maratonul Sacru pentru Valorile Creștine și Pace. Bicicliștii și alergătorii vor parcurge mai multe trasee pe teritoriul județelor Harghita, Covasna, Mureș, Brașov și Satu-Mare. Potrivit organizatorilor scopul evenimentului este promovarea modului de viață sănătos, pentru care pe lângă sport este nevoie și de un echilibru al vieții spirituale.

Molnár Sándor, reprezentant al Asociației Via Mariae și a Asociației de Dezvoltare Comunitară Harghita a declarat că acest eveniment este rodul conlucrării dintre sfera politică, a cultelor și a sferei civile. Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Hargita – instituție parteneră prin ADI Harghita – a catalogat acest eveniment ca fiind unul de motivare a locuitorilor de a practica sportul și de a atrage turiștii în zonă. În proiectul său de aviz depus în cadrul Comitetului Regiunilor în luna februarie a. c. dorește să atragă atenția asupra promovării valorilor fundamentale ale culturii creștine din Europa. Maratonul sacru se include printre aceste demersuri, iar președintele consiliului județean va participa pe unul dintre traseele maratonului.

La eveniment, pe lângă catolici, participă și protestanți, și vorbitori de limba română. Cea mai lungă porțiune se va desfășura între Sfântu-Gheorghe și Șumuleu-Ciuc, această distanță fiind parcursă de unii participanți în două zile. Molnár Sándor a ținut să menționeze că porțiunea Târgu-Secuiesc–Perkő va fi parcursă în data de 20 august. Evenimentul de duminică se va încheia prin oficierea unui serviciu religios la Biserica franciscană de la Șumuleu-Ciuc.

Mai  multe informații legate de eveniment puteți afla accesând link-ul http://szakralismaraton.ro/ro/prima-pagina/.

Miercurea-Ciuc, 12 august 2016


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774